Var dags frihet

09:15 by sthalsan

Vardag igen, du längtar tillbaka till påsken som nyss passerat. Varför är underbart så kort, varför är det roliga så begränsat? Vardagsstressen är tillbaka, ogjort arbete gör sig påmint, en känsla av att ligga efter. Varje gång du kopplar av, åker du på en käftsmäll efteråt. Kan man inte få koppla av och ha det skönt, utan att det ska straffa sig efteråt? Det är svårt att känna sig på topp, att verkligen må bra, när man känner sig överbelastad och otillräcklig.

Du tänker på hur du delar in tiden i olika fack, åtskilda utan kontakt. Hur din uppstyckning leder till att din tillvaro blir fragmentarisk och splittrad istället för att hänga ihop. Hur du stressar från en slags tid till en annan. Du rör dig mellan arbetstid, träningstid, måltider, social tid, väntetid, hushållstid, göratid, varatid, tidsfördriv, tidsspill, att inte ha tid, övertid, framtid, dåtid, nutid osv. Du är överallt men ingenstans.

Det slår dig, att du kanske kan känna mer frihet om du bara drack kaffe när du dricker kaffe, istället för att stjälpa i dig det samtidigt som du febrilt letar efter något roande i mobilen. Att följa några andetag när du sitter framför datorn, känna kroppen mot underlaget när du slår dig ner på en stol. Du tänker på hur dygnet är sammanlänkat av ljusskiften, hänger ihop utan mellanrum. Hur du, när som helst, var som helst, kan återvända till ditt andetag, återföra dig själv till nuet. Låta ditt medvetna andetag förenar dig med kroppen, som alltid är här och på så vid uppleva ögonblicklig frihet, varje dag, i din vardag.

washington-dc-572953__180

 

 

Comments are closed.