Varför har inte jag någon?

08:48 by sthalsan

Du hoppas, tror att det inte är något fel på dig, men du kan inte veta innerst inne. Det är jobbigt, det där med relationer. Du har verkligen försökt att träffa någon, sprungit på åtskilliga träffar, gjort dig tillgänglig, men ändå leder det aldrig till något. Du känner att det mest blir kortvariga, struliga relationer med förvecklingar och plågsamma, känslomässiga berg-och dalbanor. Allt du vill är att hitta någon, som får dig att känna upphetsning, förväntan och passion, som kan prata med dig i timtals, vara tyst ihop med dig, som vet precis vad du behöver. Listan kan göras ännu längre, men ibland blir du så desperat, att du tänker, det räcker om hen är snygg eller bara ser helt okej ut eller inte ens det, bara visar intresse för dig. Du vet att det är avtändande att visa sig desperat, så du balanserar hela tiden mellan att visa intresse och samtidigt verka ointresserad. Det är ingen lätt balansgång, det tar mycket energi att räkna ut vad du behöver förändra, för att det ska säga klick på riktigt. Flera av dina kompisar har fasta relationer sedan flera år tillbaka, varför har de lyckats hitta någon, men inte du?

Ofrivillig ensamhet kan vara plågsamt, att ständigt längta efter någon, som man ännu inte träffat, kan kännas bitterljuvt. Du längtar efter närhet, du känner dig tom och övergiven utan en partner. Så fort du har någon på gång, lever du upp, känner dig åtråvärd och attraktiv, du är som en aktie, som plötsligt ökar rejält i värde. Din självkänsla är instabil och beroende av yttre faktorer, vilket gör dig sårbar och desperat. En desperat person tänker inte klart och fattar ofta felaktiga beslut.

Kan du acceptera din ensamhet, kan du söka närhet och kärlek i relationer du redan har, vårda det som redan är, istället för att enbart uppmärksamma det du saknar. Det börjar med dig själv. Öva dig på att behandla dig själv med kärlek, omsorg och vänlighet. Hur gör jag då, undrar du? En god början är att observera vad du tänker om dig själv och hur detta påverkar dig. Handlar budskapen du ger dig själv om kärlek eller är huvudet fullt anklagelser och självförebråelser. När du tränar på att ta hand om dig själv på bästa sätt, kommer du göra samma sak för andra och rätt vad det är, boom boom kommer det tillbaka till dig i överflöd!

 

couple-690948__180

 

Comments are closed.