Berlin, Berlin, du bist so wunderbar

March 22nd, 2019 by besserwisser
Quelle: Photo by polaroidville on Unsplash

Jag vill gärna läsa i Berlin med också har tid för att upptäcka staden. Hur lång ärt egentligen en föreläsning?

En föreläsning eller ett seminarium brukar ta 90 minuter. Det kan jag väl tänka mig att du vill upptäcka staden. Det måste man ju göra. För heltidsstudier (och 30 hp är heltidsstudier) brukar man räkna 40 arbetstimmar, precis som för ett vanligt jobb. Våra Berlinstudenter har mellan 1-2 föreläsningar/seminarier varje dag. Resten av tiden ägnas åt självstudier, så det blir också en hel del självstudier. Tanken är att man ska träffa klassen varje dag för att hitta arbetsgrupper och känna gemenskap. Samtidigt får man också tid och flexibilitet att kunna planera sitt lärande. Alla studenter är ju olika – vissa kan läsa snabbt och de klarar av att göra sina uppgifter snabbare, andra behöver mer tid. Det kan också vara olika för varje ämne du kommer att läsa – du kanske tycker om grammatik och då går det fortare, medan du har svårt för litteratur och då behöver du längre tid. Jag kan nog säga så här att alla våra studenter har också haft tid att upptäcka staden, vissa har t.o.m. hunnit jobba några timmar i veckan. Viktigt är nog att du hittar en bra ambitionsnivå – åker du bara till Berlin för att upptäcka staden, kan du göra det billigare på en semesterresa. Vill du verkligen läsa tyska, upplever staden och känner hur det är att bo i Tyskland, så finns det nog ingen bättre chans än vår kurs.

Ich bekomme zu Zeit viele Fragen zu unseren Kursen, die vielleicht auch interessant für dich sind. Hier antworte ich auf Schwedisch:

Vem läser kursen Tyska i Berlin och tyska för Nybörjare i Berlin?

Du kommer att möta svenska klasskamrater från hela Sverige. I skolans miljö kommer du också att träffa många andra studenter från andra länder. Skolans miljö är internationellt. Det finns också bra med caféer och restauranger i närheten där man lätt kan komma i kontakt med andra tyskar. Eller varför inte hitta ett boende i en Wg (Wohngemeinschaft, dvs. ett kollektiv, där alla har var sitt rum, men man delar på köket, kanske också badrum och vardagsrum)? Det är en mycket vanlig boendeform bland studenter.

Hast du andere Fragen? Melde dich bei mir, entweder über den Besserwisser och meine Mail. Herzliche Grüsse und wir sehen uns vielleicht in Berlin? Corina Löwe