Neuigkeiten vom Fach

16:07 by besserwisser

Willkommen zu einem neuen Jahrzehnt Deutsch an der Linnéuniversität. Januar ist immer ein hektischer Monat. Das Herbstsemester wird abgeschlossen, neue Klassenzimmer und Kurse vorbereitet. Das neue Semester beginnt am 20. Januar.

Was gibt es Neues im Fach? Wir gehen neue Wege!

Sommer, Sonne, Sonnenbrand und etwas Deutsch in der Hängematte? Hier kommt die Lösung:

Wir bieten zwei Sommerkurse auf Distanz an:

1TY801, Ny tyskspråkig litteratur på svenska – historia och historier, 7,5 hp

Kursen presenterar ett antal skönlitterära verk som under de senaste decennierna har uppnått stor popularitet i de tyskspråkiga länderna och som även rönt framgång utomlands. Texterna läses i svensk översättning eller i tysk originalversion.

Tyska deckare, 7,5 högskolepoäng German Crime Novels ­ Deutsche Krimis, 7.5 credits

Det svenska deckarundret känner ju alla till, i alla fall i Tyskland. Med vad vet du om tyska deckare. Har du sett Berlin Babylon? Visste du att den baseras på en deckarserie av Volker Kutscher: Der nasse Fisch: Gereon Raths erster Fall läser vi i kursen. I kursen läses och diskuteras ett antal deckare för barn- och ungdomar och vuxna.

Anmälan till sommarkurserna öppnar februari! Välkommen att söka!