Kursutvärdering

10:04 by Pieter Kuiper

Kursutvärderingen kan ni göra här i kommentarsfälten. Anonymt eller med namn. Om man inte vill att det ska publiceras här, får man säga det.

Formatet är fritt. Ange vad som kan förbättras och utvecklas. Om det fanns något särskilt bra som inte bra får man också säga det.

(Jag håller fortfarande på att dubbelkolla rättningen och betygen. Förhoppningsvis färdig senare idag.)

3 responses to “Kursutvärdering”

 1. Tobias Möllerström says:

  Jag tycker att det har varit väldigt bra med animationerna. Det gör förvånansvärt mycket för förståelsen när man ser hur det rör sig och när man kan ändra olika parametrar. Medryckande föreläsningar, i synnerhet om ljud. Kul. Jag tyckte också om grundinställningen att förståelsen är viktigast och att man kan göra lärorika laborationer med enkla medel, t ex med slinky och att blåsa i en flaska. Det har varit lätt att få svar på mail och via frågestunderna på kvällarna. Kul också med koppplingar till vardagliga fenomen, t ex haidingers knippe. Hewitt-boken är bra.

 2. Anna Axelsson says:

  Jag uppskattde det stora engagemanget och entusiamsmen för ämnet hos dig som smittade av sig och gjorde kursen både rolig och intressant.
  Föreläsningsformatet var lättillgängligt och krävde inte långsam uppladdning, vilket sprade tid.
  Boken Conceptual Physics fungerade bra och var lätt att ta till sig. Open Stax-texten fungerade inte lika bra.
  Det var bra med simuleringsexempel, men jag hade önskat mer strukturerade läsanvisningar, gärna med övningsuppgifter och instruktiva lösningar. Detta hade gett en struktur åt kursinnehållet och en större trygghet för mig som student.

 3. Tom Andersson says:

  Jag är mycket nöjd med formatet och valfriheten på kursportalen, samt alla länktips på appar och läsmaterial på webben. Jag gillar Conceptual Physics, som även är utmärkt som inkörsport och repetition i kursen Mekanik. Också glad över att labbar på lördagar. Hade önskat mer matematisk temporal spatial modellering av vågor, samt övningsuppgifter i det. Det hade varit kul med någon teoretisk hemuppgift i det. Den mer teoretiska kursboken lämnar en hel del att önska, men samtidigt finns det så mycket litteratur på webben att det inte spelar någon roll. Förslagsvis gör man en ännu bättre kursportal, snarare än att välja en enda text, dvs. försöker samla än mer om modellering och simulering av vågor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *