IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Campus Västervik – IoT, AI och automation

Postat den 15th April, 2024, 14:29 av David Mozart

Den 21 mars var Campus Västervik värd för Techfokus – en inspirerande dag med fokus på de senaste trenderna och innovationerna inom Internet of Things (IoT), AI och automation. Eventet lockade 17 företagare, som ville veta mer om hur projekten HPC för SMF, IoT-lab för SMF 2.0, och Smart-DAT från Linnéuniversitetet arbetar för att stötta små och medelstora företag med deras teknologiska utveckling.

Eventet inleddes med en lunch där deltagarna fick chansen att mingla och knyta kontakter. Campus Västervik hade därefter en introduktion för deras senaste aktiviteter och framtidsplaner. De gav en översikt över de resurser och möjligheter till samarbete som finns tillgängliga för lokala företag.

David Mozart, från IoT-labbet, gav därefter en presentation kring grundläggande koncept inom IoT. Han diskuterade olika typer av sensorer och deras användningsområden och delade exempel på framgångsrika samarbeten mellan labbet och näringslivet.

Presentationen gav en praktisk inblick i hur IoT kan tillämpas för att driva innovation och effektivitet. John Nyberg, VD för PBS, medverkade genom en video där han delade sina erfarenheter av samarbetet med IoT-labbet.

Håkan Muhr från IUC Kalmar presenterade därefter projektet Smart DAT, som fokuserar på automatisering. Han beskrev bland annat hur projektet kan bistå företag med verktyg för att analysera och visualisera data, vilket underlättar beslutsfattande och innovation.

Alexander Gustafsson tog vid med en presentation om projektet HPC för SMF, där han utforskade AI och dess tillämpningar. Presentationen inkluderade en genomgång av nuvarande pilotcase inom projektet. Per Uddén och Tommy Gullquist från Ankarsrum Electric Motors, gav en kort men intressant överblick över deras samarbete med projektet.

Dagen avslutades med en session av Elin Gunnarsson som belyste olika projektaktiviteter och samverkansmöjligheter. Detta följdes av ytterligare mingel och diskussioner, där deltagarna hade möjlighet att ställa frågor, utforska specifika intressen och boka individuella möten för att ytterligare utforska potentiella samarbeten och utbyten.

Det här inlägget postades den April 15th, 2024, 14:29 och fylls under blogg

Comments are closed.