IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Två intensiva dagar med presentationer, IoT-tech days Växjö/Kalmar

Postat den 7th April, 2022, 08:55 av Fredrik Ahlgren

Nu har vi precis avslutat två intensiva dagar med presentationer. Detta under två IoT-tech days första dagen hölls i Växjö den 5:e april och sedan dagen efter  i Kalmar den 6:e april. Totalt har vi haft 80 registrerade deltagare från regionens företag och offentlig sektor, utöver detta också ett dussin oanmälda. I Kalmar fick vi i sista stund, bara timmen innan eventet startade, boka om lokalen då den första bokningen knappt hade rymt alla deltagare.

Vi har under dagarna fått träffa alla de åtta företag som vi i nuläget jobbar nära tillsammans med i våra pilotcase. Fyra av pilotcasen som finns i Kronobergs regionen, Honestbox AB, Svenska Våg AB, Stens Chark AB och PM & Vänner AB, presenterades på eventet i Växjö, och de andra fyra, Beelab AB, Aquateq, Flowbic AB och QTF Sweden AB, som finns i Kalmar region presenterades under eventet i Kalmar. Bägge dagarna så hade vi våra samarbetspartners Wexnet och Kalmar Energi med som både moderatorer och inledningstalare.

Pilotcase är den delen i vårt projekt där vi jobbar nära företagen tillsammans med deras egna behov, och om det är något som dessa två dagarna har visat är framför allt att företagen har väldigt olika behov och att IoT kan vara en möjliggörare på flera olika sätt. En del av företagen har redan en hög teknisk kompetens inom IoT, där vi stöttar företagen i deras egen utvecklingsresa. Till exempel så är vi delaktiga att ta fram nya prototyper för att kunna driva befintliga plattformar på batteridrift och vi tittar på nya möjligheter att skapa resilienta uppkopplingar som kan använda flera olika kommunikationstekniker i samma enhet. I den andra änden har vi företag som idag börjar undersöka möjligheten att digitalisera delar av sina befintliga processer med IoT-teknik. Det är med andra ord en stor spridning i de projekten vi driver vilket både är roligt och ger ett stort värde inte bara till företagen utan också för oss.

Bägge eventen kan ses nedan i sin helhet.

Växjö:

 

Kalmar (tyvärr ljudproblem första presentationen):

 

Det här inlägget postades den April 7th, 2022, 08:55 och fylls under blogg

One response to “Två intensiva dagar med presentationer, IoT-tech days Växjö/Kalmar”

  1. […] Två intensiva dagar med presentationer, IoT-tech days Växjö/Kalmar […]