IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Förenkla osttillverkningen med IoT

Postat den 27th September, 2023, 12:47 av David Mozart

I dagens värld är användningen av smarta tekniklösningar inte bara för tekniska startups eller stora företag, utan tekniken kan gynna alla branscher, inklusive traditionella som osttillverkning. Ett exempel är vårt arbete tillsammans med Ölands Köksmejeri.

Ölands Köksmejeri är ett företag med en fantastisk specialitet – att tillverka ost, och vad de siktar på är att automatisera sin process med Internet of Things (IoT) teknik. Från att schemalägga pastöriseringsprocessen under perioder där elkostnaderna är låga, programmering av olika ostrecept, till att lägga till larm i ostkaret för att övervaka avgörande parametrar som temperatur, tid och pH. Det är här vi från IoT-labbet kliver in.

Nyligen gav vi oss ut på ett arbetsbesök på Ölands Köksmejeri. Huvudavsikten med besöket var att undersöka den nuvarande inkopplingen av det befintliga systemet. Detta grundarbete kommer att göra det lättare att koppla ihop vår prototyp under vårt nästa besök och påbörja automatiseringsprocessen.

Kort sagt så jobbar vi på att göra osttillverkning enklare och mer kostnadseffektiv. En fantastisk blandning av tradition och teknik, eller?

Håll utkik på bloggen för mer information om projektet. Nästa inlägg kommer att dyka lite djupare in i projektdetaljerna!

Pilotcase (pilotfall) är den delen i vårt projekt där vi jobbar nära företagen tillsammans med deras egna behov. Mer om pilotcase och hur man kan initiera ett med oss kan ni läsa om här.

Det här inlägget postades den September 27th, 2023, 12:47 och fylls under blogg

One response to “Förenkla osttillverkningen med IoT”

  1. […] presenterades hur vi arbetat med tillämpad IoT tillsammans med Astrid Lindgrens värld, Ölands köksmejeri, C3C och […]