IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

En fullspäckad vecka i IoT-labbet

Postat den 14th March, 2022, 14:56 av David Mozart

Förra veckan hade vi 3 workshops och en hel del labbande med diverse seriella protokoll.

På tisdagen hade vi en workshop tillsammans med Wexnet i Växjö. Vi gick igenom hur man kopplar en sensor till ett utvecklingskort, hur man läser data och slutligen hur man skickar och visualiserar den data man skickat.

På onsdagen hade vi Honestbox AB på besök för en workshop. Honestbox är ett företag som hjälper kunder att komma igång med obemannade butiker, något som vi ser mer och mer av idag. Vi pratade om potentiella IoT-lösningar och hur man konkret skulle kunna tillämpa dessa.

Bild: https://packhelp.com/sv-se/inspiration/honestbox/

På torsdagen hade vi Aquateq Sweden AB på besök för en workshop. Aquateq är ett företag som levererar rotskärare och spolmunstycken för avloppsrengöring. Trots miljön som dessa munstycken opererar i försöker vi nu tillsammans se om det är möjligt att tillämpa olika IoT-lösningar.

I slutet av veckan var det dags att försöka läsa viktvärden från en våg, som vi har fått låna av Pm & Vänner i Växjö. Målet är att kunna läsa ifrån vågen, skicka över värdena till en databas för senare analys & visualisering.

Vågen i bilden nedan stödjer RS-232 protokollet, vilket gör det möjligt för oss att läsa värdena seriellt och sedan skicka över den data till cloud.

Det här inlägget postades den March 14th, 2022, 14:56 och fylls under blogg

Comments are closed.