IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Full fart tidigt i projektet

Postat den 17th September, 2021, 13:14 av Fredrik Ahlgren

Projektet börjar nu ta fart, och vi går från klarhet till klarhet. Eftersom projektet är riktat mot SMF så har vi redan nu börjat fokusera fullt på att nå ut till företag i regionerna. Vår initiala planering är att vi inriktar oss på att genomföra så många inspirationsföreläsningar som möjligt så tidigt som möjligt, det blir så att säga vägen in mot mer spetsade projekt. Målet är att vi under projektets tid ska hålla minst 20st inspirationsföreläsningar, och detta är något vi redan har hunnit göra i en rasande fart.

Tidigare i veckan föreläste vi på eHealth area, i en seminarieserie som de kallar Livsviktiga samtal. Föreläsningen riktade sig mot företag och organisationer inom vårdsektorn och vi hade närmare 50 anmälda deltagare. Det uppkom många intressanta diskussioner om patientsäkerhet och hur vi idag redan mäter otroligt mycket – men kanske inte alltid tar hand om data på ett så optimalt sätt som möjligt. Likaså finns det exempel där det kanske används teknik, till exempel så kallade trygghetskameror, som ur ett rent tekniskt perspektiv kunde göras på ett mer ändamålsenligt sätt än vad som görs idag. Förra veckan medverkade vi även på Kalmarsundsveckan och pratade om den smarta staden.

Kort sagt – två veckor in i projektet har vi redan hunnit med en hel del, och vårt nuvarande fokus är att skapa ett tydligt material för kommande workshops och fördjupande föreläsningar. Snart är vi också framme vid vår första OpenLab days som sker redan den 29:e september – mer information om detta kommer men se till att skriva upp det i er kalender redan nu.

Vi vill också hälsa Mustafa Omareen varmt välkommen, som är en av våra nya forskningsingenjörer.

Det här inlägget postades den September 17th, 2021, 13:14 och fylls under blogg

Comments are closed.