IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Open-lab day – Öppna Standarder (FiWare)

Postat den 7th March, 2022, 11:34 av David Mozart

­I torsdags hade vi en open-lab day i Kalmar där dagen började med en lunchföreläsning om öppna standarder och FiWare. Carl-Eric från Sensative AB gick igenom FiWare, samt hur viktigt det är med öppna standarder för industrin.

På eftermiddagen var Peter Bårmann, från Sensative AB, på plats i IoT labbet för och pratade om hur Sensative tillämpade FiWare. Vi fick också en insyn i deras IoT-platform yggio, där användare kan lägga till IoT-enheter, konfigurera dem och visualisera/bearbeta den data som skickats från enheterna.

Avslutningsvis besökte vi Calmare Nyckel. Fartyget har använts som testbädd för IoT och har idag tiotals LoRaWAN sensorer ombord som bl.a. mäter temperatur, luftfuktighet, pm-halter i luften (1, 2.5 och 10), vindhastighet och riktning.

Open-lab days är en av våra kompetenshöjande aktiviteter i projektet IoT-lab för SMF, där vi inleder med en lunchföreläsning om IoT (olika teman). På eftermiddagen håller vi till i IoT-labbet i Kalmar för demo, diskussioner eller workshop med deltagare. Open-lab days har vi vanligtvis sista onsdagen varje månad.

Det här inlägget postades den March 7th, 2022, 11:34 och fylls under blogg

Comments are closed.