IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Vattenmätning i Ragnarsbo

Postat den 26th October, 2021, 13:00 av Diana Unander

I torsdags var Fredrik Ahlgren tillsammans med Simon Vestlund och Mustafa Omareen på besök hos Bertil Aspernäs i Ragnarbo som har behov av att mäta vattenmängden i ett stort antal av de 27 brunnar han har på sina åkrar.

Vattenmätning är en typisk utmaning där IoT-tekniken kan lösa komplexa problem, i Bertils fall så finns vissa av brunnarna längs med en väg där han ganska enkelt kan se vattenmängden, men det finns även flera andra brunnar under mark där han behöver tekniskt stöd för att kunna följa vattennivåerna i realtid.

Besöket hos Bertil är en uppföljning av tidigare dialoger och nu kommer vi att tillsätta en grupp från projektet IoT Lab för SMF som kommer att hjälpa Bertil med att hitta en lösning på problemen. Med en blandning av kompetenser kring val av sensorer, mätning, datainsamling kommer vi att arbeta tillsammans med Bertils och hans erfarenheter och kunskaper. (anmärkning – detta samarbete blev inte av utan har avslutats)

Vill du veta mer se filmen från besöket.

Känner du till några smarta lösningar som skulle kunna hjälpa Bertil och IoT-gänget? Eller har du ett eget problem som du skulle vilja att vi arbetar tillsammans med oss för att lösa, tveka då inte att höra av dig. Tillsammans blir vi starkare.

Det här inlägget postades den October 26th, 2021, 13:00 och fylls under blogg

Comments are closed.