IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Workshop med Svenska Våg AB, Växjö

Postat den 25th February, 2022, 21:23 av David Mozart

Idag var vi på besök hos svenska våg för en första workshop tillsammans. Målet med dagens workshop var att testa att koppla upp en våg.

Många av dagens vågar, framför allt industriella vågar, har ett eller flera kommunikationsgränssnitt. Den vågen vi använde på workshopen idag hade ett RS-485 gränssnitt, ett av några som vi har jobbat med i IoT-labbet.

Vi kopplade in och konfigurerade en RS-485/LoRaWAN brygga och skickade över viktvärden till The Things Network (TTN) och visualiserade sedan värdena i Datacake (IoT plattform för lagring och visualisering av sensordata).

På bilden ovan kan man se hur viktvärdet av de fyra vikterna (ja, fyra vikter om man tittar noga!) visas både i displayen till vänster och i den röda rutan på skärmen (3003g, men fel enhet, ska vara g och inte V)

Workshops är en av våra kompetenshöjande aktiviteter i projektet IoT-lab för SMF, där vi inleder med en kort presentation om IoT och hur tekniken kan användas. Därefter börjar den praktiska biten där deltagarna lär sig hur man kopplar en sensor till en mikrokontroller, hur man avläser mätvärden, hur man kan skicka data och slutligen hur man kan visualisera den.

Är du och din verksamhet sugna på en workshop? Kontakta oss, så kommer vi ut till er med all nödvändig utrustning och håller en workshop!

/ David Mozart

Det här inlägget postades den February 25th, 2022, 21:23 och fylls under blogg

Comments are closed.