IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Släppta restriktioner

Postat den 23rd February, 2022, 08:26 av Fredrik Ahlgren

Under de senaste två månaderna så har projektet levt under mer restriktiva former, då de flesta aktiviteterna bygger på att vi träffar personer har vi fått tänka i nya banor. Den senaste Openlab day genomfördes på plats den 15: december, och just det tillfället resulterade i en smittspårningskedja med en lite orolig start på julledigheten för många medarbetare och gäster på den dagen. Vi genomförde exempelvis workshop på distans med Holtab i Tingsryd, något mer tidsödande men ändå lyckat. Vår Openlab day i januari kördes helt online på temat hårdvara, och vi genomförde en öppen workshop för de (tyvärr) ganska får deltagarna som medverkade.

Nu när restriktionerna har släppt så har vi åter igen börjat rikta oss utåt. En riktad satsning med e-post till alla näringslivschefer i alla våra 20 kommuner (Kronoberg och Kalmar) samt information till alla som har medverkat. Vi gjorde också en kort inspelning som beskriver projektet.

https://youtu.be/V9DUtrvWwKA

Idag (onsdag 23:e mars) blir det ett platsbesök och initiering av pilotcase på Stens Chark i Åseda, och på fredag (25:e) så genomför vi en workshop i Växjö, bland annat med Svenska Våg. Låter det intressant? Hör av er. Utöver detta är vi också ute på en lunchföreläsning på TietoEvry ute på Svensknabben.

Vi har nu åtta pilotprojekt i gång och börjar nu märka av en betydligt högre arbetsbelastning. Att få jobba med så pass många företag och olika problem är en ynnest för hela teamet. Värt att nämna är att vi nu har installerat sensorer på hela Kalmar Dämme, tillsammans med institutionen för Biologi och företaget Flowbic AB.

https://youtu.be/hoeM0eITZug

Nästa vecka är det besök från Sensative i Lund, och vi kommer ha Openlab-day och föreläsning på temat öppna standarder. Mer information kommer, missa ej detta.

 

/Fredrik Ahlgren

 

Det här inlägget postades den February 23rd, 2022, 08:26 och fylls under blogg

Comments are closed.