IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Besök av roboten Spot

Postat den 10th December, 2021, 13:41 av David Mozart

Onsdagen den 24 november anordnades vår tredje Open Lab Day i vårt IoT-labb där företag och organisationer bjöds in för att lyssna på vilka användningsområden det finns för drönare och robotar. Dagen började med en fördjupande föreläsning tillsammans med Alex från Amkvo, ett företag som arbetar med helhetslösningar med hjälp av UAS / Drönare till privatpersoner och företag.  

På eftermiddagen fick vi titta på olika drönare och självklart på roboten spot från Boston Dynamics. Företag och studenter fick också testa roboten Spot, och under tiden diskuterades potentiella användningsområden. Med en bl.a. en 3D-LiDAR kan Spot skanna t.ex. objekt, brottsplatser och toxiska utrymmen som kan skadliga för människor att vistas i.  

 

Vi gick också ut för att titta på och testflyga drönare, stora och små. Vanligtvis behöver man ha tillstånd från Transportstyrelsen om man ska flyga drönare över 7kg. I det här fallet fick vi också söka tillstånd från flygtrafikledningen i Kalmar.   

 

Vanliga användningsområden för drönare är bl.a. kartering, skapa 3D-modeller eller kontrollera djurbestånd. Ni kan titta på en produktdemo med Akmvo här. 

 

Nästa Open Lab Day sker den 15 december, där temat är Utvecklingskort, typer, egenskaper och användningsområden. Mer information om aktiviteten, samt hur man anmäler sig hittar du här, så passa på att anmäla dig om du arbetar med detta, har konkreta idéer som du skulle vilja utforska tillsammans med forskare och studenter eller bara är nyfiken på att lära dig mer!

Det här inlägget postades den December 10th, 2021, 13:41 och fylls under blogg

Comments are closed.