IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Digitaliserat vatten – vad är det?

Postat den 19th October, 2021, 08:47 av Diana Unander

I fredags anordnade vi ett lunchseminarium med fokus på Digitaliserat vatten i samverkan med företaget Novotek och Kalmar vatten, eventet var en del av den nationella satsningen Digitalidag.

Från Linnéuniversitetet berättade Fredrik Ahlgren om IoT i ett bredare perspektiv och om vilka möjligheter som finns inom IoT för bland annat mätning av vattennivåer inom jordbruket. Vidare berättade Novotek och Kalmar vatten om hur man genom att digitalisera processerna inom VA kan samla och analysera all data för att därefter användas för mer preventivt underhåll, mindre kemikalieanvändning eller för att bara på ett mer innovativt sätt överblicka anläggningarna. Med användaren i fokus, utvecklas ett effektivt sätt att bearbeta gamla konfigurationer och föra över dem till nya moderna system, på anläggningen eller i molnet, allt säkert och kvalitetssäkrat. Dessa båda presentationer spelades in och ni kan ta del av inspelningen här.

Efter presentationerna fortsatte vi med en frågestund/dialog (som inte spelades in) med massor med idéer, utmaningar och stort intresse från de medverkande deltagarna. Här finns oändliga möjligheter till samverkan mellan akademi, industri och offentlig sektor – vi följer upp detta och hoppas kunna komma igång med konkreta samarbeten inom kort.

Är du också intresserad av digitaliserat vatten? Vi lägger ett särskilt fokus inom projektet IoT för SMF på just vattenmätning etc så vi träffar dig gärna för en dialog om möjlig samverkan.

Det här inlägget postades den October 19th, 2021, 08:47 och fylls under blogg

Comments are closed.