IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Utforska IoT-labbets Grundläggande och Industriella Workshops

Postat den 16th October, 2023, 08:00 av David Mozart

Som en del av vårt engagemang för teknisk kunskap, på IoT-Lab, erbjuder vi workshops i både grundläggande och industriell IoT. Här kommer en djupdykning i vad dessa involverar och hur de kan gynna ditt företag.

Grundläggande IoT-Workshop

Denna workshop passar nybörjare som vill veta mer om de fundamentala aspekterna av IoT. Under workshopen kommer vi att prata om sensorer, anslutningar och datavisualisering. Målet är att alla deltagare ska utrustas med de nödvändiga färdigheterna för att starta sina IoT-projekt.

Vad Vi Gör: En sneak-peek

Vi börjar med en översikt av IoT där vi diskuterar dess koncept och potential. Sedan dyker vi in i praktiska övningar. Detta innebär att vi kopplar en temperatur- och fuktighetssensor till en mikrokontroller. Vi kommer även att gå igenom hur man läser sensordata och skickar data med hjälp av LoRaWAN. Slutligen kommer vi att utforska visualiseringstekniker för data som kommer från IoT-enheterna. På detta sätt kan man tolka och få insikter från data.

Denna workshop riktar sig till små och medelstora företag som vill utforska möjligheterna med IoT. Så här presenteras ett förutsättningslöst tillfälle att lära sig om de senaste teknikerna. Det handlar om att använda tekniken för att förbättra verksamheten och stimulera tillväxt.

Industrins IoT-Workshop

Var med på vår Industriella Workshop för att förstå hur IoT kan revolutionera branschen. Detta gäller särskilt när man integrerar befintliga industrisystem med ny IoT-teknik. Här kommer du att utforska praktiska tillämpningar av IIOT (Industrial Internet of Things) och även lära dig hur man får värdefulla insikter från att bl.a. integrera Modbus-enheter med LoRaWAN.

Vad Vi Gör: En sneak-peek

Vi inleder med en översikt av IIoT där vi diskuterar dess koncept och potential. Deltagarna får också testa programmering av mikrokontroller för att läsa av en Modbus-enhet. Denna data skickas därefter via LoRaWAN eller LTE för visualisering eller integration i existerande system. Hårdvaran som vi kommer att använda är RAK7431 WisNode, en Modbus RTU-LoRaWAN-brygga. Om så önskas kan LTE användas, men då med ett annat hårdvarupaket.

Liksom den Grundläggande IoT-workshopen riktar sig denna session till mindre och medelstora företag. Man får att lära sig de senaste teknikerna som kan förbättra företagets industriella verksamhetsoperationer. Återigen handlar det om att använda tekniken för att driva företagets tillväxt.

Det här inlägget postades den October 16th, 2023, 08:00 och fylls under blogg

Comments are closed.