IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Digitala Affärer – Internet of Things, teknik för förnyelse

2021-11-25

Inspireras till att göra kunderna ännu gladare med dina produkter och tjänster. Internet of things (IoT) eller sakernas internet är ett sätt att tillföra nya tjänster och funktioner till dina befintliga eller nya produkter.

IoT finns runt oss hela tiden, till exempel i bilen, elmätaren och den smarta högtalaren.
Lyssna på Fredrik Ahlgren, universitetslektor vid Linnéuniversitetet som berättar om möjligheter som IoT kan innebära för företags- och produktutveckling. Han berättar om flera spännande exempel som kan inspirera dig till att själv börja använda IoT

När? Torsdagen den 2 december, klockan 11.00-12.00
Var? Online, via Teams eller eHealth Arena Showroom, Bredbandet 1, Kalmar Science Park (OBS, begränsat antal platser fysiskt)

Eventet arrangeras av Kalmar Science Park men då Fredrik är den som är med och inspirerar ser vi det självklart som en naturlig koppling till vårt IoT för SMF- projekt. Missa inte att anmäla dig.

Anmäl dig här >  

 

Möt projektteamet från Kalmar Energi

2021-11-23

I projektet IoT Lab för SMF samarbetar Linnéuniversitetet, Kalmar Energi och Wexnet och vi känner att det är dags för er att få lära känna projektteamet från Kalmar Energi lite bättre. Nu när novembervädret slagit till med en blandning av regn och mörker och ljusa krispiga dagar så bjuder vi även på lite somriga bilder.

Viktor Olofsson arbetar med verksamhet och affärsutveckling på Kalmar Energi. Rollen innebär att stödja, driva och koordinera kunddrivna utvecklingsprojekt men även förändringsprojekt inom den egna verksamheten. Viktors fokus i projektet kommer vara att göra affärsnytta av IoT. Utöver det ingår han även i projektet styrgrupp.

Mikael Westling arbetar som affärsutvecklare på Kalmar Energi med fokusområdena Internet of things (IoT) och Data management. Vilket visar sig genom leveranser av information som underlättar för hållbara beslut. I projektet möter ni honom säkerligen på workshops, genom inspirationsföreläsningar eller vid implementering av IoT projekt.

Företagsträff på Öland

2021-11-17

Förra veckan deltog Johan Leitet från projektet IoT Lab för SMF på en träff i Ekerum. Deltog gjorde ett 10-tal företag, kommunerna på Öland samt Ölands Turismorganisation.

Den här typen av träffar syftar till att öka kunskapen om IoT i allmänt, vad vi gör i projektet och vilka möjligheter som finns för företag som är intresserade att lära sig mer i samverkan med oss.

Förutom att äta gott och prata med företagen visade Johan konkreta exempel på vad vi gör i projektet och i övrigt relaterat till IoT allt från vattenmätning, spelifierad sopstation till uppkopplade bikuporna,

Mest intresse kring från de medverkande var bilräknare på Ölandsbron, som skulle ge stor nytta för många. Nu kikar vi vidare på hur vi kan gå vidare med den idén.

Är ni en grupp företag som skulle vilja lära er mer om IoT så kommer vi gärna och träffar er också, bara att hojta till!

Möt projektteamet från Wexnet

2021-11-15

I projektet IoT Lab för SMF samarbetar Linnéuniversitetet, Kalmar Energi och Wexnet och vi känner att det är dags för er att få lära känna projektteamet från Wexnet lite bättre.

Håkan Halléhn, arbetar som storkundsansvarig och arbetar med affärsutveckling IoT på Wexnet och har varit med från starten och utforma projektet tillsammans med Linnéuniversitetet och Kalmar Energi. Det finns goda chanser att ni stött på Håkan i olika sammanhang då han ofta representerar Wexnet i olika sammanhang och medverkar i ett flertal olika projekt. I det här sammanhanget är det störst chans att ni möter honom när han är ute och håller inspirationsföreläsningar, workshops och hjälper till med affärsmodeller för IoT.

Tobias Sundling, arbetar som kommunikationstekniker på Wexnet och har gjort det under de senaste åren. Tobias har en djup kunskap och tekniskt kunnande när det kommer till IoT och en av våra praktiska IoT specialister i projektet som stöttar kommer framförallt att vara aktiv i samband med workshops, utveckling och tester tillsammans och dela med sig av sin kunskap i lösnings- och teknikfrågor.

Helena Erngård, arbetar som marknadskommunikatör på Wexnet. Helena har många års erfarenhet av marknadsföring, PR och Content och hjälper till att sprida information om projektet och de möjligheter som finns för små och medelstora företag att öka sin kompetens när det gäller IoT. Håll utkik om vad hon skriver i  Wexnets kommunikationskanaler, t ex tidningen Drivkraft, Vardagsliv på wexnet.se, nyhetsbrev mm.

Ytterligare projektmedlem!

2021-11-01

Hej!
Mitt namn är Mustafa Omareen. Jag arbetar på Linnèuniversitetet som forskningsingenjör i projektet IoT-lab för SMF. Min roll i projektet är att undersöka och dokumentera lösningar, hjälpa andra att hitta lösningar med IoT och se till att vi når projektets mål. Jag kommer även hålla inspirationsföreläsningar och workshops m.m.
Jag är utbildad ingenjör med inriktning elektronik. I Sverige har jag studerat master i ’’Förnyelsebara elkraftsystem, Huvudområde: Elektroteknik’’ på Linnéuniversitetet i Växjö.
Tidigare har jag bland annat arbetat som labingenjör på labb vid avdelningen ingenjörer och fysik på Karlstad universitet. Innan det arbetade jag som adjunkt och labingenjör vid Hama universitet i Syrien under fyra år.
Jag gillar hela idén med att finna smarta lösningar som underlättar människors vardag och yrkesliv, gärna med hjälp av IoT.