IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Besök hos Astrid Lindgrens Värld

Postat den 6th December, 2022, 23:49 av David Mozart

I förra veckan besökte IoT-labbet tillsammans med Vimmerby Energi & Miljö AB Astrid Lindgrens värld i Vimmerby, en populär nöjespark för barn i Sverige. Under vårt besök träffade vi parkens ledningsgrupp för att diskutera den potentiella användningen av LoRaWAN-tekniken för att koppla upp besöksstugorna med temperatur- och luftfuktighetssensorer.

Astrid Lindgrens värld är känd för sina uppslukande och interaktiva upplevelser, som är designade för att föra besökare in i världen av Astrid Lindgrens älskade berättelser. Parkens ledningsgrupp letar ständigt efter sätt att förbättra besöksupplevelsen och säkerställa gästernas komfort.

Användningen av LoRaWAN-tekniken skulle göra det möjligt för parken att övervaka temperatur- och luftfuktighetsnivåerna i sina besöksstugor i “realtid”. Detta skulle göra det möjligt för dem att snabbt reagera på eventuella förändringar i miljön och säkerställa att gästerna är bekväma under sin vistelse.

En av de viktigaste fördelarna med LoRaWAN-tekniken är dess långa räckvidd, vilket skulle göra det möjligt för parken att övervaka stugorna från en central plats. Detta skulle ge parkens ledningsgrupp en heltäckande bild av temperatur- och luftfuktighetsnivåerna i hela parken, vilket gör det lättare att identifiera eventuella problem och vidta lämpliga åtgärder.

En annan fördel med LoRaWAN är dess låga strömförbrukning, vilket skulle kunna bidra till att minska parkens energianvändning och kostnader.

Mer information om projektet kan ni läsa Här.

Det här inlägget postades den December 6th, 2022, 23:49 och fylls under blogg

Comments are closed.