IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Pilotcase i fokus

Postat den 29th May, 2023, 09:17 av Fredrik Ahlgren

Hej alla!

Välkomna tillbaka till IoT-lab för små och medelstora företag (SMF) bloggen! I veckans inlägg kommer vi ge er en kort uppdatering om vad som hänt i projektet och våra planer framåt.

Under förra veckan hade vi flera spännande händelser och möten. Bland annat träffade vi C3C för att planera ett besök på en av deras anläggningar i Växjö under kommande vecka, och vi anordnade en lyckad workshop i Oskarshamn på ETEC. Vi hade även en inspirerande diskussion med FreeLayer AB och spelade in en film tillsammans med Kalmar Kommun och Kalmar Energ där vi pratade övergripande om samverkan och nyttan av dessa projekt för alla partners. Utöver det intervjuades Fredrik tillsammans med Hanna från Stormblad av SVT Smålandsnytt angående vårt projekt inom matsvinn (PM och Vänner) och det nu nya företaget Swill som fokuserar på att minska matsvinn. De genomför nu en pilot tillsammans med Tallhagsskolan i Kalmar. Elin och Diana har också träffat både Almi och IUC för att planera höstens aktiviteter under 2023.

Inför kommande vecka kommer vi att granska och iterera våra pilotcaseposter, arbeta med våra pilotcase samt fokusera på att uppdatera våra processer för dokumentation. Vi planerar också att genomföra workshops med två företag. Under senaste veckorna har vi fokuserat på flera pilotcase, Astrid Lindgrens Värld, Kallskänken, C3C och Ölands Köksmejeri. Vi har arbetat med att välja passande sensorer, diskutera möjligheter för olika uppkopplingar och hur data ska presenteras.

Håll utkik efter mer uppdateringar om vårt IoT-lab för SMF när vi fortsätter med varje pilotcase och bygger samarbeten med nya partners. Följ vår blogg för framtida insikter, erfarenheter och nyheter.

Vi ses snart i nästa blogginlägg!

Det här inlägget postades den May 29th, 2023, 09:17 och fylls under blogg

Comments are closed.