IoT-lab

Projekt: IoT-lab för SMF

Workshop- och projektuppdatering

Postat den 11th September, 2023, 11:53 av David Mozart

Varje måndag har vi i IoT-lab för SMF projektet ett planeringsmöte och under dagens möte fokuserade vi på att planera våra workshops och ge uppdateringar om våra pilotcase. Vi diskuterade de olika kategorierna för våra kommande workshops, såsom sensorprototyper, kommunikationsteknologier, färdiga sensorer och molntjänster. Varje workshop kommer att ha sitt eget specifika fokus, vilket ska ge deltagarna möjlighet att få djupgående kunskaper och färdigheter inom respektive område.

När det gäller våra pilotcase så har vi gjort en del framsteg sedan sist vi skrev om respektive projekt.

Kallskänken-projektet närmar sig sitt slut, med bara några få sista installationsuppgifter kvar. Kalmar Energi har en LoRaWAN gateway klar för upphämtning och när den väl är installerad på Slottet kan vi betrakta detta projekt som avslutat.

Astrid Lindgrens Värld projektet är nu också avslutat. Där har vi bl.a. installerat en besöksräknare, vilket förhoppningsvis kommer att förbättra besöksspårningen och hjälpa till att förbättra den övergripande verksamheten i nöjesparken.

Arbetet med C3C Beredskap går också framåt. I det här fallet har inget gjorts, rent tekniskt, utan utfallet av detta projekt blev en en omfattande projektansökan för Energimyndigheten, som involverade institutioner som Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), Linnéuniversitetet, Linköpings universitet, RISE, C3C och FLIR. Mer om det i ett senare inlägg.

Även Ölands Köksmejeri projektet börjar lida mot sitt slut. En workshop är planerad till den 21 september, där vi kommer vara på plats för att ansluta den programmerbara logiska styrenheten (PLC) och sensorer, och genomföra tester för att säkerställa smidig drift. Målet är att automatisera pastöriseringsprocessen och på sikt optimera processer och öka effektiviteten i mejeriet.

Håll utkik på bloggen för mer information om respektive pilotcase!

Det här inlägget postades den September 11th, 2023, 11:53 och fylls under blogg

Comments are closed.