Äntligen på väg!

15:33 by sjukskoterskor

Hej!

Vi är två sjuksköterskestudenter från Linneuniversitetet i Växjö som precis har påbörjat vårt sista år. Vi heter Karolina och Cecilia och är 21 respektive 23 år.

Vi läser den valbara kursen ”Akutvård – bedöma och omhänderta akut sjuka patienter” där det ingår fältstudie. Vi kommer att utföra vår fältstudie i Kina, och närmre bestämt i staden Wenzhou. Det var på den vägen att vi hade bestämt oss för att vi ville göra vår fältstudie utomlands, men visste inte vart vi ville eller vilka städer vi hade att välja på. Det blev Kina på grund av vår okunskap om landet, då vi bägge två vet väldigt lite om landet och deras kultur generellt. Vi ville helt enkelt lära oss mer om detta till synes spännande land. Även vår lärare rekommenderade denna stad och pratade gott om stadens universitet och högteknologiska sjukhus.

Lite om vår reseplan, vi sitter i skrivande stund på Helsingfors flygplats i väntan på flyget mot Peking. Vår resa börjar alltså i Peking, där vi ska turista i cirka fem dagar. Därefter går flyget vidare till Wenzhou där vi har vår fältstudie som pågår ungefär en och en halv vecka. I Wenzhou möter vi även upp två andra klasskamrater, som får presentera sig själva när dem har anlänt. Därefter åker vi vidare till vårt sista stopp på resan – Hong Kong – där vi spenderar ungefär fem dagar.

Vi kommer att uppdatera om vad vi gör under våra dagar och hoppas att ni vill följa med oss på vår resa till andra sidan jordklotet. Vi ser detta som en spännande och lärorik resa. En resa vi sent kommer att glömma och har förhoppningar kommer ge oss mer kunskaper om landet, sjukvården men också om oss själva.

// Cecilia och Karolina

 

4 Responses to “Äntligen på väg!”

 1. Helena says:

  Ni kommer att få en toppenresa!
  Sköt om er! Kram

 2. Pappa says:

  Nästan framme

 3. Rasmus says:

  Kul! Ha det bra

 4. Rasmus says:

  Kul! Ha det fint