Sjuksköterskestudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Malin har gjort sin praktik i Nkinga

2011-05-27

Mina förväntningar

Mina förväntningar inför denna resa var blandade – jag såg fram emot det oerhört mycket då denna resa är något jag drömt om länge. Jag var beredd på att jag skulle få vara med om jobbiga fall, till exempel barn som är mycket sjuka och folk som dör i sjukdomar jag aldrig sett förr. Nu hade jag hört mycket och läst många reseberättelser om hur det var just i Nkinga och hade därför en ganska klar bild i huvudet av hur det skulle vara här. Många har sagt att man har mycket fritid, långa ibland rastlösa kvällar.Läs resten av detta inlägg»

Caroline har gjort praktik i Nkinga

Mina förväntningar
Det jag främst förväntade mig inför den här resan och praktiken var att få nya erfarenheter och perspektiv samt minnen för livet!! Då vi skulle börja med en semestervecka på Zanzibar var mina förväntningar ganska fokuserade på välbehövlig avkoppling med värme, sol och bad, fina djur- och naturupplevelser samt en del roliga och spännande utflykter och upptåg.Läs resten av detta inlägg»

Dinusha har gjort sin praktik i Nkinga

Mina förväntningar

Jag hade absolut inga förväntningar inför resan men av bilder som jag har sett från Afrika på TV, tidningar och böcker trodde jag att landet skulle vara omringat av öken, att det skulle vara mycket torka, mycket fattigdom, att gatorna skulle vara full av tiggare, tjuvar och jag var övertygad om att det skulle finnas en hel del farliga ormar och andra farliga djur, som man inte kunde undvika. Jag hade även föreställt mig att sjukhuset skulle ligga nära en djungel där man kunde få oväntat besök av apor, elefanter och andra vilda djur. Läs resten av detta inlägg»

Lara har varit på intensivkurs i Wasa

Lara AndréIntensivkurs med skandinaviska kollegor i Wasa- studier kring hälsofrämjande och förebyggande arbete riktat mot ungdomar

 

Innan flyget bar av till Wasa var jag både förväntansfull och lite spänd, jag hoppades på att få fördjupa mina kunskaper i hälsofrämjande och förebyggande arbete och såg farm emot att få knyta nya kontakter med blivande kollegor runt om i norden dock var jag ganska spänd inför att få testa mina norska och danska språkkunskaper.Läs resten av detta inlägg»