Ready – steady – GO!

16:14 by sjukskoterskor

Nu var det även dags för mig, Johanna Gustafsson Vrågård, & Frida Eriksson att ge oss ut på äventyr i världen. Vi läser akutsjukvårds kursen och kommer göra våra fältstudier i staden Thohoyandou i Sydafrika  i samarbete med University of Venda.

Vi ska härmed försöka lämna den svenska mentaliteten med ordning och reda och full koll hemma och anamma hakuna matata. Det har varit en lång resa bara hit att kunna genomföra resan och mycket på grund av de kulturskillnader som råder. Att vara ute i god tid med bokad resa, boende & plan för vår vistelse är inget tema på denna resan men förhoppningsvis kommer den bli alldeles alldeles underbar, som askungen skulle sagt. Därmed inget tvivel på att University of Venda kommer ge oss en helt fantastisk upplevelse och ta god hand om oss på plats.

Efter sommarens strul med tåg(snarare senaste åren) så önskade Johanna att få åka till Kastrup med så god marginal som möjligt. Så 7 h & 11 min innan avgång var vi på plats och har nu slagit läger på Starbucks. Snart har vi slagit ihjäl 2 h och kan förhoppningsvis inom kort checka in och ta oss igenom säkerhetskontrollen för en god lördags middag. Därefter väntar en lång resa med mellan landning i Doha, som ska ha 43 grader (förhoppningsvis inte inne på flygplatsen), innan vi fortsätter till Sydafrika där vi landar imorgon 15.35. Vi spenderar en natt där innan vi på måndag flyger vidare till Polokwane och blir hämtade för sista bilresan till Thohoyandou.

Så medan vi spenderar våra timmar på ett flyg och ser framemot att följa valet från lejon kungens kontinent har vi en önskan till alla er där hemma – GÅ OCH RÖSTA!

Och vill ni få mer live-updates kan ni följa våran Instagram – akutsjukvardabroad

 

På återseende till dess internet uppkoppling uppstår!

 

/Johanna & Frida

Comments are closed.