Söndagsshopping

09:21 by sjukskoterskor

Godmorgon, god eftermiddag eller god kväll.

Idag är det söndag vilket innebär ytterligare en ledig dag. Karolina och Cecilia vaknade som vanligt tidigt och startade därför dagen med ett träningspass. Vi är förvånade över att de inte har aircondition på gymmet då de verkar ha det på alla andra ställen.

Vid lunch möttes vi alla fyra upp för att äta lunch tillsammans på skolans område. Efter det mötte vi upp några kinesiska sjuksköterskestudenter som följde med oss till ett shoppingcenter som låg 15 minuter bort med buss. Där gick vi i lite butiker och blev bland annat förvånade då vi råkade gå förbi en Ikea butik. Det blev en snabb rundtur där inne, men utbudet var väldigt litet och tyvärr fanns inget svenskt godis (vilket gjorde Cecilia besviken). För att kompensera upp för Ikeas godisbesvikelse köpte Cecilia istället karamelliserade popcorn och humöret sköt genast i höjden.

Imorgon är det måndag och dags för skola igen. Då ska vi besöka ett annat sjukhus som ligger lite närmre staden, men som är lite mindre än det vi besökt tidigare i veckan. Då ska vi se hur barnavården fungerar här i Kina.

// Cecilia, Karolina, Hanna och Alma

Comments are closed.