Utflyktsdag till Wenzhou city

10:10 by sjukskoterskor

Pust och stånk. Idag har varit en extremt varm och fullspäckad dag. Dagen började med födelsedagssång och presentutdelning då Hanna fyller 21 år idag. Sedan mötte vi upp några kinesiska sjuksköterskestudenter som skulle följa med oss till Wenzhou city och den kända NangTang steet. Bussen tog cirka en timme och vi gick sedan till en väldigt fin park där vi strosade runt och tog fina bilder. Dock tog värmen hårdare på vissa än andra och några i vårt gäng höll på att få värmeslag. Gassande sol och över 33 graders värme (känns i denna luftfuktighet som upp emot 40 grader) tär på en. Vätskeersättning, paraply och mängder av vatten blev vår räddning.

Vid lunchtid hade studenterna bokat bord på en kinesisk restaurang. Där beställde vi in flera tapasliknande kinesiska specialiteter som flera av dem visade sig vara mycket goda. Vi blev återigen förvånade över Kinas billiga och goda mat. Dock har vi kommit underfund med att vi inte riktigt har samma preferenser gällande vad som räknas som ”spicy” mat.

Denna svettiga dag avslutades med att vi på skolans matmarknad inhandlade en iste som avnjöts under ett parasoll vid en flod nära skolan. Ikväll bestämmer födelsebarnet Hanna vart vi ska äta middag så det återstår att se. Imorgon har vi ytterligare en ledig dag och vi får se vad vädret tillåter oss att göra.

Hanna, Alma, Cecilia och Karolina

Gissa vilka två det var som drabbades av värmeslag idag…

Alla som var med på dagens utflykt.

Några av rätterna från dagens lunch.

// Karolina, Cecilia, Hanna och Alma

Comments are closed.