Evelina och Stina har anlänt

12:47 by sjukskoterskor

Hejsan!

Vi läser på Linnéuniversitetet Växjö och går i termin 6. Igår anlände vi till Baguio City i Filippinerna där vi ska utföra fyra veckors hemsjukvårdspraktik. Färden hit var lång, den tog totalt ca. 38h! Nu har vi varit i staden i ett dygn och installerat oss i vårt ladies dorm-rum. Vi har även införskaffat diverse förnödenheter och vandrat runt på universitetsområdet samt sovit ut. Imorgon, måndag, ska vi träffa vår handledare, universitetsrektorn och hemsjukvårdshandledare samt få en rundtur på campus. Under våra fyra veckor kommer vi dels ha hemsjukvårdspraktik men även ha några pass på sjukhuset, på akut-, kirurg- och medicinavdelning samt operation. Vi kommer även delta i några lektioner med de sjuksköterskestudenter som läser här.  Nu ska vi gå och äta i vår matsal, där det serveras frukost, lunch och kvällsmat varje dag – lyxigt!

Allt gott, hörs snart igen!

/Stina & Evelina

En julgran på universitetet, det spelades även julmusik i affären! Filippinerna har en av världens längsta julfirande, hela fyra månader!

Utsikt från bussen på väg till Baguio.

Solnedgång i Baguio.

 

 

 

Comments are closed.