14:45 by sjukskoterskor

Hejsan!
Idag har vi gjort massa hembesök! En gång varje år gör respektive kommun-sjukhus (liknande vårdcentral i Sverige) hembesök hos de äldre i just deras kommun. Då tar de blodtryck, pratar om hälsan och vilka vanor de har. De undersöker även resterande i familjen, exempelvis barnen! De ringer även hem till dem 4 gånger om året för att fråga hur de mår.

På det lilla kommun-sjukhuset kan man även komma för att göra en helkroppsundersökning. Uttrycket ”bodycheck” är väldigt vanligt här. Har man inte tid eller ork att vänta på en doktor kan man nämligen göra den själv! Det fanns ett litet rum med massa olika apparater. Exempelvis en maskin som både mätte vikt och längd samt räknade ut BMI. Det fanns även en automatisk blodtrycksmätare. Hit kan man alltså gå för att själv undersöka sin hälsa.

Blodtryckstagning hemma hos en mycket gullig tant!
20160321064926

Den magiska vågen!
vågen

Här stoppar man in armen för att mäta sitt blodtryck!
blodtryck

Hälsningar, Annsofie, Rebecca & Sofie

Comments are closed.