Sjuksköterskestudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Ledighet + Shanghai!

Postat den 7th October, 2016, 08:12 av sjukskoterskor

Hej alla! 

Eftersom det är Kinas nationaldag (1 oktober) så firar alla Kineser och har lite ledighet. Vilket även vi fick i en vecka! Vi har tagit det lugnt och passat på att sola liten när vädret tillåter. Dessutom har vi varit i centrala Wenzhou, ätit gott, shoppat och.. shoppat! Kläderna är rätt så billiga här så man kan inte låta bli att handla en massa, om vi lyckas få plats med allt i resväskan återstår att se:)

På onsdagen satte vi oss på tåget (snabbtåg 300km/h) och åkte till Shanghai! Vi var lite nervösa över hur allt skulle gå, tanken på språkbarriärerna, men allt gick kanon. Väl framme i Shanghai passade vi på att besöka The Bund, åka upp i Shanghai Tower, strotsa runt i Yu Garden och andra gator i Shanghai, och såklart shoppa! Vi övernattade i ett hotell för att hinna med så mycket som möjligt, torsdagen dagen efter gick vi längst Nanjing Road (lååång shoppinggata) och där fick vi äntligen sätta oss ner och äta en macka på Subway! Vid eftermiddagen var det dags att åka hemåt. Shanghai är en väääääldigt stor och vacker stad, det hade krävts flera dagar för att hinna utforska staden. Så vi är så glada att vi fick möjlighet och passade på att åka dit 🙂

Nu kommer en bildbomb!  

En av gatorna i Wenzhou

Tågstationen i Shanghai!

När vi väl hittade Exit så var det dags att ta taxi in till Centrum. Vilket även många andra ville. Så här fick vi köa en stund, och ja det var varmt och kvavt!

Utsikt från The Bund


Två glada tjejer utanför den höööga byggnaden vi snart ska åka upp i!

Hissen åkte upp vädligt snabbt som ni kan se på bilden. Lock om öronen minst sagt!


Magisk utsikt!

Det var fullt med folk längst gatorna, för de som inte gillar att trängas är det bäst att stanna hemma! Speciellt under nationaldagsveckan då många (flera hundra miljoner) kineser passar på att resa och besöka familj/släkt.

Yu garden

Såhär kan det se ut i en restaurang!


Nanjing road


Imorgon börjar sista praktikveckan! På lördagen ska vi besöka neurologiavdelningen och på söndagen ska vi besöka ett annat sjukhus där vi kommer få lära oss lite om traditionell kinesisk medicin (som vi ser fram emot!). Därefter från måndagen ska vi tillbaka till medicinavdelningen inom hjärt/kärl fast på en annan del som vi inte tidigare varit.


Såhär ser det ut just nu hos oss. Regn och lite blåsigt, enligt väderprognosen ska det bli lite åskoväder.. Det återstår att se! 

Nu ska vi försöka komma på vad vi ska äta till middag (lättare sagt en gjort, varje dag). Vi saknar köttbullar, makaroner, ostmacka… Ja ni förstår!

/Adisa & Emilia

Det här inlägget postades den October 7th, 2016, 08:12 och fylls under Alla inlägg Kina Wenzhou

Comments are closed.