Bergsbestigning och a trip to the ER i Wenzhou

13:06 by sjukskoterskor

Hej alla fans!

Vi har en glädjande nyhet, vi har fått värme i vårt rum! Klockan 8:00 imorse dök det upp två kinesiska herrar med en stor verktygslåda som började hamra på vår ac. Efter att ha hällt ut tjugo kg damm ur den så började den fungera igen, så nu är det härliga 25 grader inomhus, lyckan är stor!

Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig… Igår morse när vi skulle stiga upp för att bestiga bergen blev Hilda super-yr när hon satte sig upp. Det var värre än en tur med slänggungorna eller när man går och lägger sig efter en riktigt riktigt bra utekväll. Jag (Martina) begav sig ut på promenad medans Hilda stannade kvar i sängen. Dagen gick och promenaden som beskrivs som “not so far” och “we are back to lunch” var lite längre än så. Färden gick upp, upp och upp i minst 3 timmar, för branta trappor. Mina ben och vader skrek av smärta, men tjejerna från skolan som var med mig ville inte stanna. Högröd i ansikte nådde jag tillslut toppen. Väl där var det dags för lunch, men eftersom den mest bestod av ben från höns avstod jag och min svensk mage måltiden. Därefter var det dags att vandra ner för berget igen, vilken var något enklare. Mina fötter och vader kommer dock aldrig bli desamma igen…

Idag snurrade hela världen fortfarande för Hilda så hon har varit sängliggandes sen igår morse. Våra nyfunna kinesiska vänner tyckte att en “tripp to the ER” var berättigad. När vi anländer till akutmottagningen blir vi genast lokalkändisar och absolut alla därinne stirrar och pekar. Efter att ha vandrat runt mellan 4 olika ställen för att kolla blodtryck, blodsocker, temp och gjort neurologisk undersökning var Hilda färdigutredd. Hon blev ordinerad vila och kinesisk medicin som vi just nu håller på att googla vad den innehåller. När undersökningen gjordes befann sig hela Kinas befolkning i undersökningsrummet, sekretes verkar inte vara deras starka sida. Inga handskar användes heller, welcome to China! Det var inte riktigt så vi hade tänkt vår första skoldag, men nu har vi fått uppleva hur det är att vara patient och anhörig i Kina i alla fall! Vi håller tummar och tår för att Hilda är pigg som en lärka imorgon!

Bilder kommer när internet vill samarbeta med oss…

 

One Response to “Bergsbestigning och a trip to the ER i Wenzhou”

  1. Kornelia says:

    Följer er resa, ser spännande ut! Praktik utomlands är toppen!