4 tjejer på vift!

16:21 by sjukskoterskor

 

Hej!

Vi: Ida, Evelina, My och Matilda är fyra studenter från Linnéuniversitetet i Kalmar. Vi går våran 5 termin som sjuksköterskor och efter 18h på flyg har vi anlänt till Manila, huvudstaden i Filippinerna. En komisk sak är att invånarantalet i Manila är detsamma som i hela Sverige. 9 miljoner på denna yta gör det inte konstigt att det är konstant rörelse här i staden, bortsett från trafiken.. Den står still.. Det känns helt fantastiskt att äntligen vara på plats, trotts att vi är ordentligt möra av den 30 gradiga värmen och jetlagen! Filippinerna ligger nämligen + 7 timmar. Vi har blivit väl omhändertagna och Elisabeth, som är kontaktpersonen här i Filippinerna, har tänkt på allt! Filippinarna är något blyga till en början, men otroligt vänliga och generösa. Familjen är otroligt värdefull, de är djupt religiösa och de älskar mat! De tvekar inte heller en sekund på att knäppa en selfie. Vi befinner oss för tillfället på UST (University of Santo Tomas) campus. Vilket är enormt! Detta universitet grundades 1611 och är därmed det äldsta universitetet i Asien och äldre än självaste landet Filippinerna!

Imorgon beger vi oss ut på kommunarbete i en provins 3 mil norr om Manila. Vi ser fram emot att dela med oss av dessa 5 dagar när vi är tillbaka i storstaden igen!

Paalam!

4 Responses to “4 tjejer på vift!”

 1. Judy Chow says:

  Har ni varit på Sidenmarknaden (Xiushui)? glöm inte att pruta!!!

 2. Carina says:

  Det blir härligt att få följa er

 3. Judy Chow says:

  Det blir en spännande dag väntar på er imorgon. Sov gott!

 4. Carina says:

  Ha en härlig tid och var rädda om er allihopa blir spännande att höra av er igen ❤️