Framme i Wenzhou

10:59 by sjukskoterskor

Igår kväll flög vi från Peking till Wenzhou för att möta upp Hanna och Alma och checkade in på vårt dormitory room.

Vi bor mitt på campus nära skola och sjukhus i ett hus på 16e våningen. Rummen har balkong med vacker utsikt över bergen och staden. Vi bor två stycken i en lägenhet med egen toa, dusch och kylskåp, vilket vi blev positivt överraskade över. Standarden är dock inte så hög och hårdare sängar har vi nog aldrig skådat. Gårkvällen bestod utav att leta rätt på allt mjukt vi kunde tänka oss för att få sängen nått så när sovbar. Dock är universitetet väldigt fint och fräscht då det är relativt nytt och byggdes år 2004. Naturen runt om kring skolan är också fantastisk med grönområden, berg och bäckar.

Dagen idag har bland annat bestått av ett välkomstmötet där lärare och rektor hälsade oss välkomna och gav oss en kort introduktion om universitetet. Alla är väldigt trevliga och tillmötesgående och vill få vår tid att bli så bra som möjligt här. På eftermiddagen besökte vi ett privat äldreboende där levnadsförhållanderna skiljde sig mycket från i Sverige. Man är glad att man slipper bli gammal och skruttig här i Kina.

Universitetet i bakgrunden.

Utsikten från vårt rum.

// Karolina och Cecilia

 

 

 

Comments are closed.