Dormitory room

01:09 by sjukskoterskor

Hejsvejs!

Nu har vi börjat komma på plats här i vårt dormitory room i Wenzhou och börjar så smått hitta runt på campus. Det är extremt stort och enligt vår lärare går det ca 100 000 elever här på universitetet. Gårdagen bestod av besök på barnavårdscentral samt ett hembesök hos en diabetespatient. Hembesöket var i ett ganska fattigt område och det var speciellt att se hur lokalbefolkningen bor och hur de sköter om sina sjukdomar i hemmet. Just i detta fallet blev vi förvånade över patientens okunskap kring sin sjukdomsbild.

Här i Wenzhou har vi även fått uppleva Kinas regnoväder vilket inte är att leka med. Det ösregnade hela gårdagen, från morgon till kväll, och idag ösregnar det fortfarande. Idag har vi en ledig dag då vi planerar att mest ta det lugnt och kolla runt i området. Det är inte så lätt att vistas ute i detta regnoväder. Det mest välbehövliga inköpet från gårdagen var ett stabilt och stort paraply.

Här får ni se några bilder från vårt rum och hur vi bor.

Vår frukost här skiljer sig lite från hotellfrukosten i Peking… Men vi är glada att vi har ett supermarket i närheten där vi iallafall kan inhandla lite yoghurt, frukt och kakor.

Dagens utsikt från rummet. Svårt att fånga regnet bild.

// Karolina och Cecilia

One response to “Dormitory room”

  1. Christina says:

    Roligt att se ert ”Hilton”! Bara det är rent går det väl an! Tur att ni kan proviantera i närområdet!