Akutsjukvård i Wenzhou

13:16 by sjukskoterskor

Hejsan!

Idag har vi besökt en akutmottagning i Wenzhou. Dagen började med lite introduktion där en sjuksköterska berättade om deras arbete på akutmottagningen. Vi fick reda på hur deras systemet på akuten fungerar och såg att det var en del skillnader från hur vi har i Sverige. Exempelvis blandas och administreras läkemedel utan handskar, det fanns inga enskilda rum utan alla patienter låg i samma vilket medförde till bristande sekretess och patienter kunde själva skriva ut sina röntgenbilder. Vi fick också se hur deras intensivvårdsavdelning fungerade och även på denna avdelningen låg alla patienter i ett och samma rum och inga anhöriga fick vistas där på grund av infektionsrisk. Det har varit en väldigt intressant och lärorik dag.
/ Hanna och Alma

Comments are closed.