Sjukhusvistelse och flodhäng

13:05 by sjukskoterskor

Idag har vi återigen besökt sjukhuset i Wenzhou där vi dels fick se deras cancervård samt besöka en avdelning där patienter hade genomgått operationer av bland annat lever och gallvägar. Vi fick berättat för oss att sjukhuset har 42 stycken operationsrum och varje dag genomförs fler än 200 operationer av olika karaktär. Vi fick även vara med under inläggning av två picclines som på detta sjukhus görs inne på patientrummen av en specialiserad sjuksköterska vilket är något som skiljer sig från Sverige. Ytterligare en av många andra skillnader mellan sjukvården i Kina och Sverige är antalet patienter på patientrummen. Här i Kina finns inte kapacitet eller möjlighet för enskilda rum utan här är man många patienter i samma rum. Här har patienterna även anhöriga kring sig hela tiden och det är dem som sköter omvårdnaden.

Eftermiddagen spenderades vid universitets mysiga flod. Här finns massor av mysiga bord och stolar att sitta vid och det kan vara skönt att för en stund komma bort från den stressiga miljön då det är extremt mycket folk och ljud överallt.

Ikväll testade vi på en ny middag där man plockade på sig råa grönsaker och rått kött i en disk för att sedan ge till personalen som wookade på beställning. Maten här i Kina är väldigt god och även extremt billig men såklart väldigt annorlunda från den mat vi är vana vid.

Från sjukhuset med de sjuksköterskor som guidade oss under dagen.

Pluggdags vid floden på skolans område.

Kvällens wookade middag.

// Karolina, Cecilia, Hanna och Alma

2 Responses to “Sjukhusvistelse och flodhäng”

  1. Christina says:

    Så spännande!

  2. Judy says:

    En lärorik dag för er alla.