Kinesisk frukt och bakelser

13:21 by sjukskoterskor

Hejsan!

Under våra veckor här i Kina har vi fått testa mycket nytt. Nya maträtter, nya drickor, nya frukter och nya kakor. Det har varit jätte kul att testa på den kinesiska maten och vi måste säga att den har varit över alla förväntningar vi hade innan vi åkte. Det som varit bäst måste vi dock säga är frukten! Kinesisk pomelo i alla dess färger och även en frukt vi inte har en aning om vad den heter, men är som små mini-äpplen. Också de kinesiska bakelserna är super goda, men inte alls som vi tänker dem i Sverige. Här äter man inte söta saker på samma sätt som vi gör, utan det som är sött här får de från bland annat torkad frukt, och inte från rent vitt socker. Därmed är kinas bakelser inte gjorda på socker på samma sätt som våra, men väldigt goda enligt oss!

Kinesiska bakelser. Vi har under vår vistelse hunnit testa alla på bilden och måste säga att den lila är bäst!

Pomelo.

Okänd med god frukt.

// Karolina och Cecilia

Comments are closed.