Fuzhou, Naturmedicin, BB och operation

16:13 by sjukskoterskor

Tjena Sverige!

Nu har det hänt en hel del spännande saker de senaste två dagarna! Vi kan ju börja med gårdagen, (tisdag) eftersom vi inte orkade blogga igår kväll. Vi började dagen med att möte upp Sherry, en sjuksköterskestudent som går sista året och ska visa oss runt och tolka i två veckor. Jättegullig och trevlig. Hon var utbytesstudent i Växjö 2014, så det är ju lite roligt.

Först gick vi till patientavdelningen för Kinesisk naturmedicin. Vi var med i ett rum där två läkare pratade med patienter om deras åkommor. Sedan gick vi till Apoteket för Naturmedicin, där vi fick bevittna hur de blandade påsar efter recept med alla möjliga olika trädsorter, torkade bär, blad och något som liknade vitmossa, det fanns torkade larver och kackerlackor, gojjibär och sköldpadsskal. Ja, allt möjligt faktiskt. Det var intressant, luktade spännande och Sherry har läst mycket under sin utbildning och kunde berätta en massa för oss.

På eftermiddagen fick vi lite tid över mot slutet, så de frågade om vi ville se kirurgavdelningen. Vilket vi såklart ville! Vi fick ett par tofflor att ta på oss innan vi gick in i omklädningsrummet, vi fick även ett gäng gröna kläder att dra på oss utanpå våra egna kläder och när vi kom in på avdelningen så blev vi stoppade för att ta en massa bilder med de sjuksköterskor och läkare som råkade vara där. När alla var nöjda och hade en bild med oss västerlänningar på sin mobil gick vi vidare och blev runtvisade på avdelningen. Vi fick även gå in i ett operationsrum och observera en mun -och käkoperation. För känsliga läsare kommer vi inte beskriva något mer om detta här, då det var rätt blodigt, men för oss ganska spännande! Här kan ju tilläggas att vi fick kläder, hårskydd och munskydd.

Idag (onsdag) var vi först på vårdcentralen där vi var med när de fick lite besök. Sedan tog Sherry oss till BB, där vi först möttes av en parad av nyfödda bebisar som kom i små vagnar. De hade blivit morgon badade. Väldigt söta tyckte vi alla! Sen visades vi runt på förlossningskliniken, fick träffa en 4 minuter gammal bebis som blev påklädd medans mamman blev ompysslad. Efter det gick vi tillbaka ut till avdelningen och hälsade på mammorna och blivande mammor i olika rum. Huvudsjuksköterskan berättade en massa om avdelningen och vården och vad de olika gravida kvinnorna låg inne för. Vi fick höra hjärtljud från barnen. Vi fick även följa med in på ett rum där en 4 dagar gammal liten flicka fick simma. Väldigt söt!

Efter dagens slut tog Sherry oss till en restaurang där vi smakade på Paddor! Vi beställde in en “medium stark” gryta med blandat paddor, kyckling och grönsaker. Padda var väldigt gott, tyckte Annsofie och Rebecca, men Sofie tyckte det var för benigt. Medium starkt i Kina betyder inte samma sak som i Sverige. I Sverige motsvarar detta ca extra super starkt. Våra munnar brann upp, men gott var det ändå! Sen åkte vi en taxi till en marknad som Sherry tyckte vi skulle se. Där fanns det mycket att se och vi fyndade lite av varje. Vi fick även smaka på något rödglaserat och runt. Vi förstod aldrig riktigt vad vi åt, men det var gott. Någon form av frukt i alla fall. Såg ut som små miniäpplen.

IMG_1620

IMG_1618

De ögonmåttar upp allting.

IMG_1624

Här i ligger det torkade kackerlackor!

12745402_10153490899267309_7923454036201145555_n

Bebisbloggen

IMG_1629

IMG_1628

AokIFKNfsw3zBNXgs13mk2kq1ifMxFRYDyS4o0G9rRUh

 

//Rebecca, Annsofie & Sofie

2 Responses to “Fuzhou, Naturmedicin, BB och operation”

  1. Judy Chow says:

    Va roligt att ni vågar att prova nya saker och vad modiga ni var!

  2. Ulrika Höwing says:

    Vad ni får vara med om.