Sjuksköterskestudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Dumplings!

Postat den 25th September, 2016, 14:59 av sjukskoterskor

Hej!

Nu är helgen över och imorgon börjar praktikvecka nummer två. Helgen har varit lugn, under lördagen passade vi på att sola lite i solen, kändes en aning konstigt att ligga där medan alla andra går runt med paraplyer för att skydda sig:)

Idag söndag blev vi (och personal från universitetet) bjudna hem till Ms. Qui, där fick vi prova på att göra dumplings och äta massa god mat och prata om de olika skillnaderna mellan Sverige och Kina. När vi kom hem blev det en liten shoppingtur i den lokala gallerian. Vi kan även säga att vi har nu äntligen kommit in i “tidsskillnaden”, Kina ligger sex timmar i förväg. Och de första dagarna var en aning jobbiga då vi gick runt som zombies:) 

Den ena fyllningen var med biff och någon grönsak, och den andra ägg och grönsaker. 


Dumplings tillagas genom att lägga dem i kokande vatten.


Ms. Qui’s utsikt från balkongen. Då växjö sällan bygger på höjden tycker vi detta är amazing!


Vid matbordet fanns det gott och blandat, bl.a. Majs, anka, dumplings, kål, räkor, melon..

/Adisa & Emilia

Det här inlägget postades den September 25th, 2016, 14:59 och fylls under Alla inlägg Kina Wenzhou

One response to “Dumplings!”

  1. Vedklyvarn says:

    Har du köpt nån kinahatt?