Första praktikdagen!

14:03 by sjukskoterskor

Hallå alla pissråttor!

idag har vi haft vår första praktikdag, dagen startade 06.45 på operationsavdelning tillsammans med 10 andra filippinska studenter. alla på avdelningen var trevliga, välkomnande och nyfikna på oss. De ville gärna hjälpa oss och förklara för oss. Idag har vi endast observerat diverse operationer och rutiner, vilket var väldigt intressant. Vi fick testa på deras hygienrutiner inför en operation. Såhär ser en operationssal ut:

Sjukhuslokalerna här är gamla och slitna men personalen håller en så hög hygienstandard vid operation som det kan gå. Däremot är de basala hyfienrutinerna inte desamma som i Sverige, de får bland annat ha klocka och smycken på sig, de använder inte handskar eller förkläden och heller ingen handsprit förutom de personer som ska vara sterila vid operation. Något som vi reagerade på var att personalen och patienterna delade toalett och omklädningsrum på grund av platsbrist. Mobiler användes frekvent av personalen på avdelningen både utanför och inne på operation, vilket nog inte hade varit lika accepterat i Sverige….

Det är en väldigt härlig atmosfär på avdelningen, alla är positiva och verkar trivas med sitt arbete. Det spelas musik på avdelningen och även under operation. Sjukvården känns inte lika strikt som i Sverige utan det är en mer avslappnad stämning och personalen skojar och skrattar med varandra.

Här är vi tillsammans med de filippinska studenterna. De blev väldigt glada över att ta foto tillsammans med oss! Här har vi precis genomgått hygienrutiner inför operation, det är därför vi har förkläde och handskar på oss. Vi ska vara på operation i två dagar till, sedan ska vi börja gå ut i hemsjukvården i nösta vecka.

Laddade och redo för operation!

Tja Tja!

/ Emsan och Soffan

 

 

One Response to “Första praktikdagen!”

  1. Judy says:

    Va spännande. folket i filippinerna är glada ovh vänliga. Jag hoppas att ni gilla läge