UNESCO

Chair on Heritage Futures

Öland2050

Postat den 9th April, 2020, 08:28 av Cornelius Holtorf


Coronakrisen har gjort att många tänker lite mer på framtiden i dessa dagar. Alla våra egna planer har ändrats, många har tappat inkomster, vissa har inget jobb att återvända till, några har förlorat en anhörig eller vän.

Men hur har historien i stort påverkats? Vilka är konsekvenserna för kulturmiljön? Hur spelar Coronakrisen ihop med andra pågående förändringsprocesser så som klimatkrisen, urbanisering och den snabba digitala utvecklingen?

Och vad innebär förändring för ett Unesco världsarv som ska bevaras för framtiden lite extra?

I det här projektet har vi tagit fasta på år 2050 och visualiserat fem olika framtidsbilder som spekulerar hur världsarvet Södra Ölands odlingslandskap skulle kunna se ut då.

Hur kan framtiden se ut för ett odlingslandskap som befinner sig i kontinuerlig förändring? Vilken roll kan världsarvet spela i en framtid som på flera sätt inte liknar vår egen tid?

Öland 2050

Ett samarbete mellan Linnéuniversitetets Unescoprofessur i Heritage Futures och Mörbylånga kommun. En utställning kommer att resa runt Öland.

Projektgrupp: Daniel Lindskog (grafik), Gustav Wollentz (informationshämtning och text), Cornelius Holtorf (ledning)

Tack till Urban Ekstam, Birgitta Eriksson, Susanne Forslund, Roger Gustafsson, Anne Hamrin Simonsson, Niklas Holmgren, Pär Holmgren, Dave Karlsson, Rebecka Le Moine, Emma Rydnér och Ebbe Westergren. 

 

 

 

 

Det här inlägget postades den April 9th, 2020, 08:28 och fylls under blogg Research results

One response to “Öland2050”

  1. […] mer på Unescoprofessurens blogg http://blogg.lnu.se/unesco/?p=1061 Besök Öland 2050! […]