Socionomstudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Första skoldagen

2014-02-26

Hejsan!

Nu är vi framme i Fuzhou efter en lång resa med en del problem. Tiden var knapp i Peking och vi fick springa mellan gaterna, våra väskor försvann där någonstans på vägen. Vi fick väskorna med ett senare flyg som tur var. Väl på plats möttes vi upp av några kinesiska klasskamrater.

Vi har fått lägenheter bredvid varandra. Där vi gör oss hemmastadda genom att möblera om och inreda så gott vi kan. Det finns inga toaletter i lägenheterna utan bara hål i golven. Vi har fått en lektion i hur hålen ska användas. Huset som vi bor i är till för internationella studenter och det är lätt att hitta engelsktalande i huset, vilket det inte är i övrigt.

Idag har vi varit i skolan första dagen. Det var en introduktion och vi fick träffa våra klasskamrater. Några har visat oss runt på området. Vår lärare är väldigt hjälpsam och gör allt för att vi ska trivas.

Vi märker att vi är en minoritet när vi går på gatan så vänder sig alla och stirrar på oss, idag blev vi till exempel fotograferade av några.

Internet är dåligt så vi försöker ladda upp bilder senare.

/Martina, Madeleine och Fredrik

Utbytesstudier våren 2014

2014-02-18

Hej!

Nu börjar det bli dags för oss att packa resväskan för att studera tre månader i Kina. Vi är tre stycken från Linnéuniversitetet Kalmar/Växjö som på söndag 23/2 åker till Fuzhou i Kina. Följ oss gärna under vår resa!

/Martina, Madeleine och Fredrik