Archive for February, 2012

Första skoldagen

Friday, February 24th, 2012
Första skoldagen

Social Work Department

Med nykammat hår och ryggsäckar spatserade vi pirriga mot Social work Department i onsdags förmiddag. Xiao Ling och några av våra klasskamrater mötte oss för att visa vägen till vår byggnad där vi ska ha alla våra lektioner. (more…)

NÎ HÂO!

Tuesday, February 21st, 2012

(Ni hao betyder “hej” på kinesiska! )

Nu har vi varit här i två dagar. Vi bor i en studentlägenhet i Fuzhou. Staden Fuzhou ligger i provinsen Fujian, söder om Peking. Vi kom hit i lördags morse efter en LÅååNG flygfärd! Vi blev varmt mottagna av 3 kinesiska studenter + en pojkvän. Alla är väldigt gästvänliga och hjälper oss med allt möjligt. Förra terminen pluggade tre kinesiskor i Sverige, på socionomprogrammet i Växjö. Nu åker vi till dem och ska studera här i tre månader.. så vi är utbytesstudenter helt enkelt 🙂 För ett år sedan var det tre andra kinesiskor som pluggade på socionomprogrammet i Växjö som vi också har kontakt med här. I vår klass här i Kina är det alltså vi 4 svenskor (Kicki/ Qiqi, Amanda, Sarah och Johanna) tillsammans med de 6 kinesiskor som har pluggat i Sverige. Alltså är vi inte så många i vår klass, men det är ju bara skönt. (more…)

Hej på er!

Thursday, February 16th, 2012

Imorgon går flyget till Kina..! Vi är fyra socionomstudenter som tänkte göra en avstickare och plugga i Kina under våren. 

Häng på vet ja’.. här kan du läsa, fråga och kommentera om vår utbytesperiod!