Socionomstudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Kinas äldreomsorg.

2012-03-28

Bra skrivet Amanda! Jag kan inte annat än att hålla med, jag trivs SÅ bra här! Alla är så vänliga och vi får se, lära och upptäcka mycket. Lektionerna innehåller många diskussioner, redovisningar (Kina kontra Sverige), studiebesök och intressant undervisning. Vi får lära oss mycket om Kina, samtidigt som vi lär oss om vårt eget land (nu när vi har Kina att jämföra med). Läs resten av detta inlägg»

Kinesiskt bröllop…

2012-03-26

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige och var ni nu än är!

Livet rullar på här för oss 4 studenter i Kina och dagarna är allt annat än trista. Det hände så mycket runtomkring oss hela tiden främst nya människor som vi träffar på. Många nyfikna kineser som vill bli vänner; byta nummer, “you have Qq?” (kinesiskt network), “may i be your friend?” och många roliga situationer kring det. Till exempelvis när jag sprang runt löparbanan på universitetets campus i ganska högt tempo Läs resten av detta inlägg»

Studiebesök mm

2012-03-11

Hej ALLA! Nu var det ett tag sen det blev något skrivet här. Hur är det med er i Sverige?  Veckan som gått har varit ganska hektisk. Men nu är det söndag och till skillnad från alla flitiga kineser så har vi 4 svenskor valt att vara hemma och slappa och göra ingenting. Så då tänkte jag att det kan sitta fint med ett blogginlägg.  So.. here it comes!;Läs resten av detta inlägg»

Välkomstfest med härliga människor och underbara skratt!

2012-03-03

Så nu undrar ni säkert vad vi har sysslat med den senaste tiden…!

Först och främst ordnade våra klasskamrater en välkomstfest för oss, vilket var otroligt lyckat och hysteriskt roligt! Xiao Ling hade fixat en tårta där det stod “Welcome AJKS”, så vi känner oss så varmt mottagna här. Vi hade festen i vår lägenhet där vi också bjöd in våra grannar och medicinstuderande från Bangladesh, så det blev ett 3-nation-party som var lyckat kort sagt!Läs resten av detta inlägg»