Socionomstudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Ett sista inlägg från Liberec

2012-12-16

Hej!!

Detta blir mitt sista inlägg här ifrån Liberec. Det har varit en väldigt givande och intressant tid här. Tiden har gått väldigt snabbt och det känns som huvudet är fullt med ny kunskap.

Då People In Need är en NGO innebär det en osäkerhet med ekonomin vilket jag fått en inblick i. Därmed har de fått ha avslutande samtal med vissa av klienterna. People in Need kommer finnas nästa år, men antalet anställda kommer minska. Under den tiden jag varit där har jag insett vikten av deras existens och tycker det är riktigt tråkigt att de inte kan fortsätta i den utsträckning de gör idag. Jag är övertygad om att det behövs.Läs resten av detta inlägg»

:-)!!

2012-12-10

Hej allihop!

 

Nu har vi varit i Kina i tre veckor och tiden går så väldigt fort. Det känns som vi varit här mycket längre, och jag hade faktiskt gärna stannat lite till.

 

Vi har varit på väldigt mycket studiebesök, bland annat ett mentalsjukhus och en skola för barn med autism. Allting är väldigt annorlunda här och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blev chockad ibland. Man får påminna sig själv att socialt arbete inte har existerat lika länge i Kina som det har i Sverige.

Läs resten av detta inlägg»

People In Need

2012-12-09

Hej!

Den här veckan har jag varit på en organisation som heter People In Need. Organisationen är en NGO och finns i flera delar av världen. Här arbetar de mot fattigdomen i Liberec. Beroende på klientens situation hjälper de till med att förbättra deras situation. De hjälper även dem med kontakten till myndigheter.
Ett långsiktigt mål med arbetet är att klienterna ska få motivation att förändra sin situation utan socialarbetarnas hjälp.Läs resten av detta inlägg»

Liberec

2012-12-02

Hej igen!

Nu har ännu en vecka gått och jag har fått en massa ny erfarenhet. Det som varit lite tråkigt är att jag varit sjuk (och är till viss del fortfarande) , men jag har ändå kunnat gå till alla platserna och vilat kvällstid.

Jag har besökt ett boende för människor med olika funktionshinder. Det  låg en bit utanför Liberec och jag var glad att det inte var snö de dagarna då bussen knappast orkade ta sig upp för backarna. Här var det mycket aktiviteter för brukarna och jag var där i tre dagar så jag hann nog se det mesta.Läs resten av detta inlägg»

Hola!

2012-12-01

Hej!
Vi är tio studenter från fyra olika universitet i Sverige, varav två av oss studerar i Kalmar. Vi har nu varit här i Peru i 2,5 månader och har 3 veckors praktik kvar. Hade vi vetat att vi kunde skriva här tidigare, så hade ni fått följa med på hela våran resa!Läs resten av detta inlägg»