Socionomstudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Nya Zeeland

2016-01-26

Hej!

Jag heter Nicole och går socionomprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö. Jag har precis börjat termin 5 vilket innebär VFU. Jag kommer att spendera hela min praktik (17 veckor) i Auckland, Nya Zeeland.

Min praktikplats där jag kommer att vara heter Stand for Children och ligger en bit utanför Auckland city. Hit kommer barn som är mellan 5-13 år gamla som är socialt utsatta och har olika svårigheter. Det kan exempelvis vara barn som har någon funktionsnedsättning, barn med föräldrar som missbrukar och barn som har bevittnat eller själva utsatts för våld i hemmet. Barnen som kommer till organisationen stannar oftast 4-5 veckor men de kan också stanna kortare perioder eller bara helger beroende på barnets situation. Barnen bor i olika whares; Rimu är för de äldre pojkarna, Rata för de yngre pojkarna och Pohutukawa är för alla flickor. Det finns alltså olika delar på Stand for Children. Det finns boende för barnen (whares), en skolverksamhet precis inne på området där barnen får gå i skola och det finns även socialarbetare på plats i Stand som utreder barnens behov och har kontakt med familjerna.

Jag kommer under min praktikperiod att få vara på alla de olika områden på Stand för att få lära mig så mycket som möjligt om verksamheten. Än så länge har jag bara fått ta del av en hel del information eftersom all personal som börjar arbeta på Stand måste läsa olika dokument som innehåller information om hur de arbetar på Stand samt svara på frågor relaterat till detta. Imorgon (onsdag) kommer en ny grupp barn som skall stanna på Stand de nästkommande 4-5 veckorna. Det ska bli spännande att få följa dessa barn!

 

Stand for Children