Zambia

Vecka 3 i Zambia

Friday, February 13th, 2015

På Circle of Hope fick vi den här veckan följa med ut till ett compound, vilket är vad de fattigaste områdena i Zambia kallas, för att göra hembesök hos de klienter som missat sin inbokade tid på kliniken. Detta gör personalen för att ta reda på varför klienterna inte har dykt upp på sitt samtal samt sin läkarkontroll. Det visade sig att den klienten vi skulle besöka tyvärr hade gått bort en tid tidigare och därför missat sin inbokade tid. (more…)

Vecka två i Zambia

Monday, February 2nd, 2015

Vår andra vecka i Zambia har vi spenderat vår praktik på Circle of Hopes klinik, därför tänkte vi ge en lite mer detaljerad bild av organisationen i det här inlägget.

Circle of Hope startades 2005 för att försöka förhindra den stora spridningen av HIV som tog sin början på 90-talet. Detta ville de göra dels genom att öka kunskapen om HIV/AIDS som förebyggande arbete, men också genom att hjälpa dem som redan testat positivt för HIV. (more…)

Första veckan i Zambia

Tuesday, January 27th, 2015

Hej och välkommen till bloggen för Zambia!
Vi är två socionomstudenter, Ida och Therese, från termin 5 som är här i Zambias huvudstad Lusaka för 5 veckors praktik. Vi tänkte här som första inlägg presentera de organisationer som vi huvudsakligen kommer att arbeta med under vår praktik. (more…)

Monday, May 6th, 2013

På söndagen en vecka in på vår resa satte vi oss i en bil och åkte sju timmar praktiskt taget rakt fram tills vi kom fram till Mongu i Western Province. Mongu är Zambias största stad väster om huvudstaden och vi blev mycket fascinerade då vi upptäckte att stadens gator till största del bestod av sand. (more…)

Första veckan i Zambia

Friday, May 3rd, 2013

(21/4) En vecka har gått av vår vistelse i Zambia och den har varit fullspäckad från början till slut. Resan hit tog sin lilla tid med sex timmars flyg från Köpenhamn till Dubai, där vi väntade i tio timmar och till sist sju timmar till med flyget och vips var vi framme i Lusaka. (more…)

Sunday, April 21st, 2013

Hej, vi är Nikolina och Vibeke, två sudenter som går femte terminen på Linnéuniversitetets Socionomprogram.  I den här bloggen kommer vi att berätta om vår resa till Zambia, närmare bestämt till huvudstaden Lusaka, där vi under fyra veckors tid kommer att praktisera inom socialt arbete genom organisationen REPSSI. (more…)

Hej från Zambia

Sunday, November 25th, 2012

Nu har vi anlänt till Zambia, landet långt borta – ja det kändes lite så när vi varit på resande fot i över ett dygn med en mellanlandning i Dubai på 10 timmar.  (more…)