Socionomstudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Vecka 3 i Zambia

2015-02-13

På Circle of Hope fick vi den här veckan följa med ut till ett compound, vilket är vad de fattigaste områdena i Zambia kallas, för att göra hembesök hos de klienter som missat sin inbokade tid på kliniken. Detta gör personalen för att ta reda på varför klienterna inte har dykt upp på sitt samtal samt sin läkarkontroll. Det visade sig att den klienten vi skulle besöka tyvärr hade gått bort en tid tidigare och därför missat sin inbokade tid.Läs resten av detta inlägg»

Vecka två i Zambia

2015-02-02

Vår andra vecka i Zambia har vi spenderat vår praktik på Circle of Hopes klinik, därför tänkte vi ge en lite mer detaljerad bild av organisationen i det här inlägget.

Circle of Hope startades 2005 för att försöka förhindra den stora spridningen av HIV som tog sin början på 90-talet. Detta ville de göra dels genom att öka kunskapen om HIV/AIDS som förebyggande arbete, men också genom att hjälpa dem som redan testat positivt för HIV.Läs resten av detta inlägg»

2013-05-06

På söndagen en vecka in på vår resa satte vi oss i en bil och åkte sju timmar praktiskt taget rakt fram tills vi kom fram till Mongu i Western Province. Mongu är Zambias största stad väster om huvudstaden och vi blev mycket fascinerade då vi upptäckte att stadens gator till största del bestod av sand. Läs resten av detta inlägg»

2013-04-21

Hej, vi är Nikolina och Vibeke, två sudenter som går femte terminen på Linnéuniversitetets Socionomprogram.  I den här bloggen kommer vi att berätta om vår resa till Zambia, närmare bestämt till huvudstaden Lusaka, där vi under fyra veckors tid kommer att praktisera inom socialt arbete genom organisationen REPSSI.Läs resten av detta inlägg»