Äntligen börjar vårt äventyr!

06:18 by socionomstudenter

Under vår VFU-period i Vietnam i fem veckor kommer ni att få följa oss: Sara Nilsson, Saara Karlsson, Saja Al-Subahi, Nathalie Persson och Michelle Gotvik på vårt äventyr genom detta fantastiska land!

DAG 1-2; Vi tog tåget till Köpenhamns flygplats på morgonen, för att sedan stiga på 7 h flyget som först skulle ta oss till Dubai och sen vidare 6 h till Vietnams huvudstad Hanoi. Vi åkte med Emirates, vilket verkligen var att rekommendera. Under resan kunde vi sitta och kolla film, spela spel, lyssna på musik och äta god mat. Allt gick jättebra! Väl på Hanois flygplats mötte vi upp en av de vietnamesiska studenterna från Thang Long university, det vill säga från det universitetet som vi skulle besöka de två första veckorna. Hon hjälpte oss med att växla pengar (vietnamesisk valuta: dong), köpa kontantkort till telefonen och boka taxi som skulle ta oss till vår lägenhet som vi hyrt genom airbnb (det vill säga av en privatperson i Hanoi). När vi åkte i taxin fick vi uppleva en kaotisk trafik. Det var allt annat än hemma i Sverige. Det var mopeder som körde överallt och människor som gick bland trafiken. När vi kom till lägenheten var den belägen i en liten gränd, långt borta från turismen. Vi bodde i ett kvarter tillsammans med lokalbefolkningen. Lägenheten var väldigt fin och fräsch. Den var väldigt smal och byggd uppåt (fem våningar), vilket de flesta hus/lägenheter i Hanoi är. Dagen efter hade vi en ledig dag på grund av att lärarna på universitetet hade en “lärardag”, vilket var bra då flera av oss hade jetlag (störningar i vår dygnsrytmen). I Vietnam var vi tvungna att ställa fram klockan 6 timmar. På kvällen tog vi taxi till gamla stan i Hanoi. Vi åt äkta vietnamesiskt “streetfood”, vilket inte var det godaste vi ätit men roligt att testa på. Efteråt strosade vi runt och kollade in vad gamla staden hade att erbjuda. Vi hann enbart en liten del, innan det var dags att åka hem och vila upp sig till kommande skoldag! Spännande!

// Sara Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.