Tredje veckan på Stand for Children

08:56 by socionomstudenter

Nu är tredje veckan snart till ända och vi har drygt en månad kvar här i Nya Zeeland. Denna veckan började med förberedelser inför den nya intagningen av barn. För våran del betyder det att vi ska vara i skolan denna och nästa vecka. I skolverksamheten finns det tre klasser vilka är uppdelade baserat på tidigare kunskaper hos barnen, istället för ålder. Dessa klasser har var sitt klassrum med en ansvarig lärare i varje klass. I skolbyggnaden finns ett samlingsrum där barnen har en gemensam morgonsamling med Maori-sånger och morgonbön. Det finns även ett bibliotek för barnen, en reception, ett kontor för läraransvarig samt ett gemensamt personalrum. Väggarna pryds av motiverande texter och citat samt bilder som associeras med Maori-kulturen då många av barnen tillhör Maori.

Vi blev i måndags tilldelade varsin klass. Rebecca blev tilldelad barnen med lägst förkunskaper, Linda blev tilldelad barnen med medelmåttiga förkunskaper och Nohaddra blev tilldelad barnen med högre förkunskaper. Vi fick därefter assistera våra tilldelade lärare med deras förberedelser inför barnens ankomst. Vi fick bland annat göra i ordning barnens läroböcker, namnlappar och lära oss lite angående programmen på datorerna för att kunna hjälpa barnen vid behov. Medan vi assisterade lärarna så sammanfattade personalen på boendedelen barnens akter, vilka innehöll fakta om barnens bakgrunder, behov och individuella mål med vistelsen på Stand for Children. Dessa presenterades efter lunch i matsalen till all personal på Stand eftersom all personal ska kunna vara tillgängliga vid behov. Vi tyckte att det var väldigt givande att lyssna till och trots att vi inte visste vilka alla barn var så kunde vi få ett grepp om hur grupperna skulle se ut.

I tisdags hade vi en “teambuilding-dag” som gick ut på att främja teamwork inom personalgruppen. Vi blev indelade i olika grupper och fick olika typer av uppdrag som alla gick ut på att köra ut till potentiella utflyktsplatser för barnen för att på så sätt även kunna uppmärksamma eventuella risker på dessa platser. Dagens avslutades med en gemensam barbecue i Cornwall Park.

På ankomstdagen (onsdag) gjordes de sista förberedelserna under förmiddagen. Barnen kom på eftermiddagen och hälsades välkomna av all personal med en välkomstceremoni som är typisk Maori. Efter det fick de se sina whares och en rundtur på skolområdet. Idag var den första riktiga skoldagen för barnen, men det berättar vi mer om nästa vecka.

 

/Linda, Nohaddra och Rebecca

Comments are closed.