Fullspäckat schema med många intressanta möten

21:14 by socionomstudenter

27/11

De senaste dagarna har varit fulla av intressanta möten och studiebesök.Vi har varit på föreläsningar kring “Hur det är att vara Palestinier i Israel”  av Weded och “Förändringsarbete kring samverkan mellan Israeler och Palestinier på en skola för döva” av Sarah på Ossim Shaloms kontor.

 Vi har också haft workshops kring ämnena Xenophobia, Tolerans, Fördomar, Stereotyper mfl. tillsammans med väldigt intressanta människor. Det var förlagt till en Synagoga, så vi fick en rundtur där med av Sarah.

 En av våra värdar på Ossim Shalom, Dov, bjöd på söndagkvällen hem oss till sin familj på middag. Det var mycket trevligt och de fick oss verkligen att känna oss välkomna.

Gårdagen bjöd på ännu en guidning. Denna gång i utkanterna av Jerusalem, så att vi fick en bra bild av hur nära till Västbanken det är och tätbefolkat området är.

Vi besökte även Israels museum. Det var också mycket intressant.

Dagen har bjudit på studiebesök på ett “Probation Office” och “The Supreme Court”. Spännande att höra hur de arbetar med medling och straffbedömning inför rättegångar. Det som skrämde var hur de hela tiden gör skillnad på människor utifrån härkomst och religion, trots att de försöker arbeta tillsammans.

Deras domstolsväsen bygger mestadels på det engelska systemet, då det var det som gällde när Israel förklarades som egen stat 1948. Alla ska ses som lika inför lagen och bedöms som så.

Problemet är att alla innevånare i Israel inte känner att det finns mening med rättsväsendet, när övriga samhällsfunktioner gör skillnad på folk och folk. Något som bla Ossim Shalom arbetar med – att förändra attityder.

Comments are closed.