Sista veckan i Nya Zeeland

06:59 by

Hej!

Denna vecka avslutade jag min praktik på Stand for Children i Auckland, Nya Zeeland och detta kommer därför bli mitt sista blogginlägg här på bloggen. Denna vecka har jag bara varit på min praktikplats för att ha en avslutande handledning samt för att säga adjö till all personal. Jag har haft en helt underbar praktikperiod på 17 veckor här i Nya Zeeland och jag tycker att det definitivt har varit värt att vara här under hela min praktikperiod. Jag har fått lära mig väldigt mycket om organisationen Stand for Children och blivit väldigt insatt i det arbete som sker med barnen. De sista 3 veckorna från mitt förra blogginlägg har jag spenderat i Pohutukawa Whares som är boendedel för tjejerna. Det har varit en lugn grupp med få barn och jag har (vad det känns som för mig) kunnat arbeta med barnen som vilken ordinarie personal som helst. Denna barngrupp som jag arbetat med stannar i 5 veckor och jag har nu under den 3 veckan sagt adjö till barnen. Det har varit väldigt tråkigt att lämna alla barnen men också all personal som finns på Stand for Children. Det har varit otroligt enkelt att komma ensam student från Sverige till Stand for Children och känna sig välkommen i organisationen. Jag har känt en otrolig samhörighet och fått mycket stöd från de arbetsgrupper som finns på Stand for Children då vi både har hittat på aktiviteter och arbetat mycket tillsammans för att klara av det ibland tuffa arbetet med barnen.

I fredags anordnade personalen på Stand for Children en fin avskedsceremoni för mig där det bjöds på tårta och sjöngs Maori sånger. Detta är något som är väldigt vanligt på Stand for Children då man både välkomnar ny personal och tar avsked för personal som skall lämna organisationen enligt maori traditioner. Jag fick också en fin avslutningspresent som tack för mitt arbete på organisationen.

Slutligen vill jag passa på att rekommendera Stand for Children till framtida studenter på socionomprogrammet då jag har lärt mig otroligt mycket om organisationen och det sociala arbetet på Nya Zeeland. Praktikplatsen kräver dock att man kan arbeta självständigt och kunna organisera sitt eget arbete då man har liknande uppgifter som ordinarie personal. Jag upplever dock att detta har varit väldigt lärorikt för mig som student och jag tar med mig många fina minnen och erfarenheter från Nya Zeeland!

//Nicole

Denna bild sammanfattar min vistelse väl här i Nya Zeeland. Underbar natur blandat med lek och allvar tillsammans med barnen på Stand for Children.

DSC01054

Bild från en avslutning då två stycken ur personalen slutade i organisationen

IMG_9134

Avslutningspresent: Tröja och Maori sten

IMG_9192

Hej då från Nya Zeeland (Personal på organisationen Stand for Children)

DSC01069

Comments are closed.